Nepokretnosti “Galenike” prodaju za 3,16 miliona eura

Dodajte komentar

Nakon što je nedavno prodat poslovni prostor u vlasništvu Galenike za 103 hiljade eura, stečajni upravnik Veselin Perišić ponovo je oglasio prodaju vrijednih nepokretnosti ove, nekada, uspješne farmaceutske kuće.

Kompleks upravne zgrade kod Krivog mosta sa prostorom za proizvodnju i magacinom, pokretnom imovinom i zemljištem sada nudi za3,16 miliona eura, na koliko je i procijenjen. To je ipak nešto niži iznos, imajući u vidu da je prošlim pozivom cijena za ovu imovinu iznosila 3,8 miliona eura. Na prodaju je i objekat za proizvodnju u Donjem Zagaraču površine 958 kvadrata sa opremom i zemljištem ispod i oko objekta po cijeni od 817,8 hiljada eura. Potencijalni kupac će ovu nepokretnost moći preuzeti tek krajem marta iduće godine, kako se navodi u oglasu. Apoteke u Virpazaru i Sutomoru Perišić nudi za 43,7 hiljada, odnosno 63 hiljade eura. Zainteresovani ponuđači imaju rok do 2. septembra dadostave ponude u Privredni sud, čije otvaranje je zakazano za 7. septembar. Perišić će odluku o izboru najpovoljnije ponude donijeti u roku od osam dana od otvaranja ponuda. Prema uslovima iz oglasa, upravnik ima pravo da ne proglasi kupca i da zbogtoga ne snosi posljedice. Ugovor, čije će troškove snositi kupac, trebalo bi da bude potpisan 20 dana nakon otvaranja ponuda.

Stečaj je u Galenici otvoren prije godinu zbog poreskog duga od 2,5 miliona eura. Ukupni dugovi su, prema izvještaju Perišića, preko devetmiliona, a veći dio imovine je pod hipotekom Heta asset resolution zbog duga za kredit. Osim Poreske uprave, najveće neobezbijeđeno potraživanje ima beogradska Galenika 3,7 miliona, koja je bila većinski vlasnik Galenika Crna Gora. Četvrtinu vlasništva imala je država.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *