Milionska šteta zbog Možure

Dodajte komentar

Vlada je sklopila štetan ugovor u vezi s kupovinom vjetroelektrane Možura, suprotno interesima države i time napravila milionsku štetu, ocijenio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, koji je na jučerašnjoj pres konferenciji pokazao ugovore između firme Cifideks i Enemalte oko kupovine BE Možura, koje je dobio od predsatavnika Evropskog parlamenta.

– Ta dokumentacija za Vladu Crne Gore nije bila sporna, iako je jasno da se radi o ofšor firmi koja je po svemu sudeći poslužila samo kao paravan za transakcije, izjavio je Abazović.

Istakao je da je Vlada sklopila štetan ugovor suprotno interesima države, jer je poslom za Možuru predvidjela subvencije od 115 miliona eura za 12 godina.

– To je uslovilo miješanje ofšor firmi iz Dubaija i Sejšelskih ostrva koje su sve unaprijed dogovorile i preuzele “namješteni posao. Potpuno je nelogično da Cifideks kreditom pozajmljenim od firme Blek 17, protiv koje se vodi istraga na Malti, kupuje posao od španske Ferse za četiri miliona eura, a samo dva mjeseca nakon toga prodaje ga Enemalti za deset miliona, pojasnio je Abazović.

S druge strane, kako je naveo, domaća firma koja je bila sastavni dio Ferse, jedan odsto svog kapitala prodaje za 650 hiljada, što upućuje da je proci jenila firmu na 65 miliona eura.

– Čitav biznis ove firme kasnije je prodat začetiri mil iona. To samo Vlada Crne Gore nije htjela da vidi i očigledno je da se radi o klasičnoj prevari, ocijenio je Abazović.

On je naveo podatak da je struja dobijena iz vjetroelektrane Možura višestruko skuplja od obične struje i da građani na svojim računima ispl aću ju enormnu mi lionsku dobit bjelosvjetskim tajkunima sa ofšor destinacija kroz stavku naknada za obnovljive izvore energije.

– To znači da građani preko raču na za struju plaćaju korupciju i ubistva novinara koji žele daje raskrinkaju, zaključio je Abazović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *