Popović: Banke moraju više da pomognu

Dodajte komentar

Vlasnik kompanije Carine Čedomir Popović zadovoljan je trećim paketom pomoći privredi, koji je Vlada danas donijela. Ističe i da banke moraju više da se uključe u doba krize i pomognu, prije svega kreditima.

– Turistička privreda je najviše pogođenja pandemijom koronavirusa. Realno, znamo koje je bilo učešće turizma u budžetu Crne Gore, desilo se ovo što se desilo, tako da je ova oblast maksimalno pogođenja. Vlada je djelovala u određenim segmentima, mogu reći vrlo pozitvno, i ovaj treći paket mjera koji je najavljivan dosta dugo, maksimalno je dobar – rekao je Popović za Info Biro.

Prema njegovim riječima, bankarski sistem u ovom momentu kao da ne funkcioniše, te navodi da su banke morale više da pomognu.

– Sve su to majke – banke, koje u suštini nijesu donijele ni jedan euro u Crnu Goru, nego su to depoziti građana. Oni su se sada potpuno zatvorili, imaju kamate koje im idu i oni sada funkcionišu, sa njihove tačke gledišta, vrlo dobro. Bitno je, prije svega ljudski i korektno, da svi podnesemo taj teret jednako. Što znači da su morali da se uključe i sa davanjem kredita. Ne možemo mi reći da su sve firme u Crnoj Gori nesposobne i da nisu likvidne. Tačno je da je ovo pogodilo svakoga, ali u svakom slučaju su banke morale da podnesu dio tereta. Ne da daju nikome džabe, nego da pomognu, što bi naš narod rekao da se premosti do određenog trenutka. Neće ovo trajati vijek-vjekova. Ako će trajati doživotno onda bolje da svi sada znamo da ne postojimo više – zaključio je Popović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *