Održan sastanak guvernera Žugića sa rukvodstvom NLB banke

Dodajte komentar
Sa jednog od ranijih sastanaka

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sa saradnicima sastao se sa glavnim izvršnim direktorom, Martinom Leberleom, a putem aplikacije Skype for Business, u razgovor je uključen i Archibald Kremser, predsjednik Odbora direktora NLB banke, AD Podgorica.

Na sastanku je razgovarano o poslovanju NLB Banke u Crnoj Goru u svijetlu aktuelne situacije, te o daljoj perspektivi i planovima ove banke u narednom periodu.

Ukazano je da NLB Banka nastavlja sa započetim aktivnostima na regionalnom širenju i preuzimanju Komercijalne banke Beograd, što je zbog pandemije koronavirusa, dodatni izazov u ostvarenju planiranih poslovnih ciljeva NLB Banke. Međutim, Banka će svakako nastaviti sa mjerama podrške svojim klijentima u Crnoj Gori koji imaju potencijalnu održivost.

Predstavnici NLB Banke su iskazali spremnost za nastavak aktivnosti na realizaciji projekta AQR i iskazali interesovanje za aktivnosti Centralne banke na pripremi nove podzakonske regulative zasnovane na novom Zakonu o kreditnim institucijama.

Na sastanku je istaknut značaj očuvanja finansijske stabilnosti i likvidnosti bankarskog sektora i naglašen veliki značaj podrške koju banke dobijaju od matičnih banaka iz inostranstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *