Najbolja digitalna rješenja sa Zapadnog Balkana biće nagrađena na završnoj sesiji prvog regionalnog online takmičenja

Tri pobjednika prvog Balkathona u kategorijama pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta biće odabrana i nagrađena na završnoj ceremoniji  koja će biti održana  putem interneta u organizaciji Savjeta za regionalnu saradnju, a uz podršku Evropske unije

Prvi regionalni Balkathon se završava sjutra, 16. jula 2020. godine kada će na završnoj sesiji, koja će biti održana putem interneta, biti odabrana tri najbolja inovativna digitalna rješenja od ukupno 88 prijava pristiglih sa Zapadnog Balkana. 

Devet finalista, po tri iz svake kategorije, odnosno pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta, predstaviće svoje radove stručnim žirijima.  Najbolje rješenje iz svake kategorije biće nagrađeno sa 10.000 eura, za razradu svojih ideja i za praktičnu primjenu. 

Završnu ceremoniju će otvoriti generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i šef Odjeljenja za regionalnu saradnju za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kolin Wolf

Takmičarski dio sesije će obuhvatiti predstavljanje članova žirija, kao i izlaganja finalista iz svake kategorije, nakon čega slijedi glasanje za najbolja inovativna rješenja. 

Nagrade će učesnicima dodijeliti generalna sekretarka Bregu i direktorica za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Henoveva Ruiz Calavera.

Cijela završna ceremonija prenosiće se uživo na You Tube kanalu i Facebook stranici Savjeta za regionalnu saradnju od 15:00 do 17:45 časova (CET). 

Odabir finalista od ukupno 88 pristiglih prijava će, takođe, biti održan sutra, 16. jula 2020. ujutro, od 08:00 do 12:00 časova, a Savjet za regionalnu saradnju će na svojim kanalima na društvenim mrežama, odnosno na InstagramuFacebooku i Twitteru objavljivati najnovije informacije u procesu odabira finalista.

Saznajte više o Balkathonu na https://www.rcc.int/balkathon

Check Also

Fejsbukova kriptovaluta ima novo ime: Diem umjesto Libra

Diem umjesto Libra: kriptovaluta, koju uglavnom podržava Facebook ima novo ime kako bi naglasila svoju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *