Marković: Iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da odlučio da Vlada na prvoj narednoj sjednici razmotri i utvrdi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, navodi se na tviter profilu Vlade Crne Gore, te da će se “nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13%, a to jeste dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva. Riječju – penzioneri kao zaslužni građani i u najtežim vremenima su naša posebna briga”.

“Zakon je izraz naše brige za penzionere, on obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja naših penzionera”, kazao je Marković, navodi se na tviteru.

On pojašnjava da je do ovog rezultata došlo smo uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema.

Dodaje se da je Marković razgovarao sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata CG Srđom Kekovićem i Saveza sindikata CG Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima.

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.