U Budvi boravi 4,5 hiljada gostiju – najviše turista iz Albanije i Mađarske

Dodajte komentar
Budva

U Budvi trenutno boravi oko 4,5 hiljada gostiju, prema podacima lokalne Turističke organizacije (TOB).

Iz TOB-a je saopšteno portal RTV Budva da, pored domaćih turista, gosti u najvećem broju dolaze iz Albanije, Mađarske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Zbog koronakrize, broj turista smanjen je i u drugim crnogorskim gradovima.

Darja Marović iz PR službe TOB-a kazala je za portal RTV Budva da se danas gotovo svaka turistička destinacija susreće sa nezapamćenim izazovima, tako da je teško govoriti o zadovoljstvu rezultatima turističke sezone u ovom trenutku.

– Pratimo epidemiološku situaciju na globalnom nivou i otvaranje granica, prije svega u regionu, uspostavljanje avio saobraćaja i komuniciramo sa našom privredom. Očekivanja formiramo u skladu sa tim, a svjesni smo da se situacija iz dana u dan mijenja – kazala je Marović.

Ona je podsjetila da je o očekivanjima do kraja aktuelne ljetnje sezone nezahvalno govoriti.

“Period koji je pred nama je, u godinama iza nas, donosio najveći dio godišnjeg prihoda u turizmu, što je donekle ohrabrujuća činjenica, iako su gubici u periodu predsezone nenadoknadivi”, navela je Marović.

Podsjećanja radi, u Budvi je krajem jula prošle godine boravilo oko 57 hiljada turista, ali, s obzirom na planetarnu krizu koju je izazvala pandemija koronavirusa, aktuelni bilans i nije neočekivan.

Marović je navela da je zdravlje ljudi uvijek na prvom mjestu, a s tim u vezi se turistička privreda Budve pripremila za ovu izuzetno zahtjevnu turističku sezonu, poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke, i prilagođavajući cjenovnu politiku.

– Naš glavni cilj je da budemo dobri domaćini, da kroz kampanje Budva, tvoj dom na moru za nacionalno tržište i Budva, ljubav koja traje za regionalno tržište, podsjetimo na ljepote budvanske rivijere i predstavimo bogatu ponudu turističke privrede grada. Cilj nam je da svaki gost koji dođe, ode iz Budve prije svega zdrav, sa lijepim uspomenama i željom da se vrati – zaključila je Marović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *