Uber kupuje aplikaciju za dostavu hrane za gotovo tri milijarde dolara

Američka kompanija za usluge prijevoza Uber kupila je aplikaciju za dostavu hrane Postmates u dogovoru vrijednom gotovo tri milijarde dolara, prenosi Bloomberg.

Pandemija koronavirusa snažno je uticala na poslovanje Ubera koji je u maju otpustio četvrtinu radnika i premjestio je težište na uslugu dostave hrane Uber Eats.

Uber je početkom godine izvijestio o kvartalnom gubitku od gotovo tri milijarde dolara a u aprilu su mu prihodi od taksiranja pali oko 80 posto. Usluga dostave hrane bilježila je pak snažan rast prihoda. Odlučili su stoga kupiti američku aplikaciju za dostavu hrane Grubhub, za šest milijardi dolara, ali je ponuda odbijena.

Kasnije je Grubhub kupio Uberov evropski konkurent Just Eat Takeaway. Pozivajući se na upućene izvore, Bloomberg sada piše da će tokom dana Uber izvijestiti da je kupio za aplikaciju za dostavu hrane Postmates za 2,65 milijardi dolara, prenosi Hina.

Transakcija bi ojačala Uber i pomogla devet godina starom Postmatesu koji se trenutno teško nosi s konkurencijom, prema pisanju New York Timesa.

Ni u Uberu ni u Postmatesu nisu komentarisali informaciju o mogućem sporazumu.

Check Also

Održana redovna godišnja Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, usvojeni su Finansijski izvještaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *