Maja Krstić – Glavni izvršni direktor Podgoričke banke

Dodajte komentar

Maja Krstić imenovana je za glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke, članice OTP grupe, što je potvrđeno i odobrenjem Centralne banke Crne Gore.

Krstić posjeduje veliko znanje i bogato iskustvo u finansijskom poslovanju što će doprinijeti daljim uspješnim aktivnostima Podgoričke banke u periodu integracije sa Crnogorskom komercijalnom bankom AD (CKB bankom).

Rođena je u Podgorici 1973. godine, udata je i majka dvoje djece. Kao diplomirani ekonomista karijeru je započela u Ministarstvu finansija Crne Gore, nakon čega je nastavila u poslovima revizije, najprije u društvu za reviziju „Montrev“, a kasnije kao menadžer u jednoj od najvećih revizorskih kuća „PricewaterhouseCoopers“ u Podgorici. OTP Grupi pridružila se 2008. godine, kao glavni interni revizor u CKB banci.

U julu 2013. godine imenovana je za Izvršnog direktora za finansije i bankarske operacije u CKB banci. Tokom godina obavljala je najodgovornije poslove iz oblasti strategije banke, upravljanja sredstvima, aktivom i pasivom banke, finansijskog menadžmenta i unaprjeđenja poslova bankarskih operacija. Bila je član Upravnog odbora Udruženja banaka Crne Gore od 2013. godine. Angažovana je više puta i kao finansijski savjetnik Svjetske Banke na projektima unaprjeđenja računovodstva i revizije u Crnoj Gori, a bila je i član radnih grupa na izradi podzakonskih akata iz oblasti tržišta kapitala.

Maja Krstić zamijenila je na ovoj funkciji dr Milorada Katnića koji će nakon uspješnog vođenja banke u prethodnom periodu, najprije na mjestu predsjednika Upravnog odbora banke od 2014. do 2019. godine, a zatim i glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke članice OTP Grupe, nastaviti svoju karijeru van OTP bankarske grupacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *