Herceg Novi

Herceg Novi će imati četiri nove plaže u Kumboru, Bijeloj i na Luštici

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom izdaće u višegodišnji zakup dijelove morskog dobra na hercegnovskoj rivijeri radi izgradnje i korišćenja 4 nova kupališta.

Za njih će biti potrebni konzervatorski uslovi, s obzirom da su u zaštićenoj UNESCO zoni, elaborati uticaja i zaštite obalnog i morskog biodiverziteta. UT uslove za sve četiri lokacije izdao je Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi.

UO Morskog dobra usvojio je još sredinom novembra prošle godine Predlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za podnošenje ponuda za zakup obale za izgradnju novih kupališta prema planskim dokumentima. On je dostavljen MORT-u, odnosno Vladi i očekuje saglasnost.

Prva lokacija koja se izdaje na korišćenje od 30 godina su obala i plaža na lokaciji Obješenjak u Kumboru, dužine 135 m, površine 610 m2, sa pripadajućim akva prostorom. Ovaj dio obale daje se maksimalno u zakup/korišćenje na 30 godina. Rok realizacije je najviše 5 godina od zaključivanja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 1,10 e/m2.

Druga lokacija je u Bijeloj, obala uz donju ivicu lokalnog puta u dužini od 55 m i površine 33 kvadrata, sa pripadajućim akva prostorom. Plaža se izdaje na maksimalno 10 godina, a rok realizacije je najviše 3 godine od potpisivanja ugovora. Minimalna cijena zakupa je 1,10 e/m2.

Treća lokacija koja se nudi je u Bijeloj, obala i plaža uz donju ivicu lokalnog puta, u dužini od 80 m, površine 344 m2, sa pripadajućim akva prostorom. Izdaje su zakup na maskimalno 15 godina, a rok realizacije radova je 3 godine od zaključenja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 1,10 e/m2.

Četvrta lokacija koja će moći da se adaptira u kupalište je na Luštici – stjenovita obala u Vučjoj vali na otvorenom moru, u dužini od 250 m, površine 5.526 m/2, sa pripadajućim akva prostorom. Daje se u zakup maksimalno na 15 godina, a rok realizacije je najviše 3 godine od zaključenja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 1,00 e/m2, prenosi eKapija.

Privremene lokacije daće se u zakup bez postavljenih objekata i infrastrukturne opremljenosti. Nakon izgradnje kupališta, ono se organizuje i oprema u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru i Uslovima za uređenje i opremanje kupališta koje izdaje Morsko dobro.

Predloženi investicioni program predstavlja jedan od kriterijuma za vrijednovanje ponuda.

Check Also

Uveden je stečaj u Uniprom enerdži: Partneru nijesu vratili 2,4 miliona eura zajma

Uveden je stečaj u kompaniji Uniprom enerdži u kojoj biznismen i vlasnik Uniproma koji gazduje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *