UNIQA Akademija – novi koncept edukacije i obuke iz oblasti osiguranja

1 komentar

Ukoliko tragaš za dinamičnim poslom koji će ti iz dana u dan donositi nova znanja ili za kompanijom koja će brinuti o tvom ličnom i profesionalnom razvoju, na pravom si mjestu.

UNIQA osiguranje kreiralo je sopstveni sistem obuke – besplatnu UNIQA Akademiju, za sve nove kandidate na poziciji savjetnika u osiguranju. Dosadašnji polaznici i sami potvrđuju da je vrijedno uložiti svoje vrijeme u ovakvo iskustvo zato što UNIQA Akademija obogaćuje tvoje znanje, a pritom pospješuje vještine koje nalaze primjenu kako u privatnom, tako i u poslovnom životu.

Kako funkcioniše UNIQA Akademija?

UNIQA Akademija namijenjena je svim novozaposlenim savjetnicima u osiguranju i to potpuno besplatno. Ona predstavlja polaznu tačku za sve koji žele da grade svoju karijeru u oblasti osiguranja. Akademija se sastoji od šestodnevne obuke koja obuhvata niz značajnih edukacija kojima se nastoje unaprijediti znanja i kompetencije polaznika. Obuke drže stručnjaci iz oblasti osiguranja i prodaje, kao i eksterni predavači, te je kvalitetan i temeljan prenos znanja zagarantovan.

S obzirom na to da se u današnjem svijetu trendovi brzo mijenjaju, jako je važno ispratiti sve aktuelnosti i prilagoditi se promjenama, korisnicima, proizvodima ali i samom tržištu. UNIQA iz godine u godinu unaprijeđuje svoj sistem edukacija u namjeri da polaznicima obezbijedi znanje koje je u koraku sa vremenom.

Iako intenzivni dio obuke traje šest dana, cjelokupna edukacija traje dvije godine i služi kao konstantna podrška zaposlenima. U tom periodu, savjetnici kombinuju teoretska i praktična znanja, vježbaju sa svojim kolegama, a primjenjuju svakodnevno sa klijentima. Ovogodišnji program sačinjen je tako da obuhvati sve one vještine koje su značajne u današnjem poslovanju. Obuke će biti još detaljnije, a edukacije će imati i nove sadržaje koje uglavnom nalazimo samo na prestižnim i skupocjenim seminarima.

Većina polaznika se upravo na UNIQA Akademiji prvi put srijeće sa osiguranjem u teoriji i praksi, što predstavlja dobar način da se upoznaju sa ovom oblasti i donesu zaključak o tome da li im pozicija savjetnika u osiguranju odgovara i da li su spremni da otvore novo poglavlje svog poslovnog života.

Koje vještine možeš steći na UNIQA Akademiji?

Ova besplatna obuka predstavlja stalnu podršku zaposlenima u njihovom daljem razvoju. Pored toga, znanja usvojena na Akademiji korisna su i u drugim životnim situacijama. Polaznici UNIQA Akademije najviše su entuzijastični zbog pozitivnog uticaja koji obuke imaju na njihov način komunikacije i prezentacije u poslovnom svijetu.

Javni nastup – Novi savjetnici imaju priliku da nauče ili unaprijede svoje prezentacione vještine i javni nastup, čime se garantuje njihova spremnost da prezentuju proizvode, ali i sebe u poslovnom okruženju. Čitav tim novih kolega zajedno sa edukatorom radi na usavršavanju usvojenih metoda koje omogućavaju lakše savladavanje ove izuzetno bitne vještine.

Upravljanje vremenom – Užurbana svakodnevica i veliki broj obaveza ponekad mogu stvoriti žal zbog toga što dan ne traje duže od 24 časa. Ipak, ukoliko razviješ vještinu upravljanja vremenom, koja će ti pomoći i da odrediš prioritete, postavljanje, a zatim i ostvarivanje zacrtanih ciljeva će biti mnogo jednostavnije, a tebi će ostati slobodno vrijeme koje možeš provesti po svojoj želji. Upravo je iz tog razloga i ovo jedna od tema koju pokriva UNIQA Akademija.

Komunikacija – Zaposleni će takođe naučiti i usavršiti jednu od najcjenjenijih vještina 21. vijeka. Riječ je o vještini komunikacije i upoznavanjem sa osnovama psihologije, što će omogućiti zaposlenima spretno snalaženje i u najizazovnijim situacijama. Na njenim osnovama leži umijeće prodaje, koje je značajno kako za ovo, tako i za mnoga druga zanimanja. Komunicirati prave stvari i slušati sagovornike na pravi način, odlike su najuspješnijih osoba u različitim sferama poslovnog svijeta.

Prodaja – Sa kombinacijom usvojenih prezentacionih i komunikacionih vještina, već smo na pola puta ka usavršavanju prodaje, ali na UNIQA Akademiji ova kategorija izučava se još detaljnije i uz praktičnu primjenu. Simulacijom realnih situacija, polaznici će imati priliku da se upoznaju sa najefektivnijim procesima prodaje.

Naravno, nijedna edukacija akademije ne može proći bez posebne sekcije koja informiše o proizvodima i uslugama UNIQA osiguranja, dajući na taj način punu podršku i oslonac ljudima koji se po prvi put susrijeću sa poslom savjetnika u osiguranju.

Postani dio UNIQA tima!

Učestalo je mišljenje da se čovjek rađa sa predispozicijama i kompetencijama za određeni posao. Taj stav prisutan je i kada je riječ o poslu na poziciji savjetnika u osiguranju, ali realnost je potpuno drugačija. Ljudi koji se nikad ranije nijesu susreli sa osiguranjem i koji nemaju razvijene navedene vještine i znanja, sve to mogu dobiti upravo na UNIQA Akademiji. Ova obuka je proces koji ne traje samo par dana, već garantuje višegodišnju podršku u širenju znanja i sve to tokom aktivnog radnog odnosa.

Ako i ti vidiš sebe kao dio tima koji napreduje uz stalnu sistemsku podršku kompanije, prijavi se za posao savjetnika i postani dio UNIQA tima. Prijave su otvorene do 31. maja, a na      zvaničnom sajtu UNIQA osiguranja možeš naći dodatne informacije i formu za prijavu.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Nemojte da vas bajkoviti tekst njihovih izjava privuče…To vam je kao da vam političar priča…Sve je super al u realnosti katastrofa…
    Ti ćeš raditi par mjeseci u okruženju ko zna kakvim likovima koji preko noći postaju “šefovi” kadar koji škole nema…Ja sam lično mobingovan od strane šefa koji je pobjegalo jer se malo prljavo radilo a znate šta je poenta…Kompanija ga štiti..Ista ova slatkorečiva i pod vizijama…
    A da bi uspio u ovoj priči dragi čitaoče treba samo da uradis sledeće:Da se ulizuješ i da makneš “kolegu” i uzmeš njegovu poziciju i naravno da svoje privatne proizvode ponudiš klijentima…Od kauča do meda…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *