Estonci prave digitalni imunitetski pasoš

Dodajte komentar

Estonija je počela testiranje jednog od prvih digitalnih imunitetskih pasoša u svijetu, kako bi osigurala bezbjedan povratak zaposlenih na radna mjesta poslije epidemije korona virusa.

Digitalni imunitetski pasoš prikuplja podatke testova i omogućava ljudima da pokažu svoj imunitetski status trećoj osobi, na primjer poslodavcu, preko privremenog QR koda poslije digitalne verifikacije, piše RTV.

“Digitalni imunitetski pasoš ima za cilj da umanji strahove i stimuliše društva širom svijeta da nastave sa svojim životima usred pandemije”, rekao je Tavet Hinrikus, osnivač Transfervajsa, poznate svjetske tehnološke startap kompanije koja je učestvovala u projektu, prenosi Rojters.

Među prvim kompanijama koje su se priključile projektu je Radison hoteli gdje direktor Radison Blu Skaj hotela u Talinu, Kaido Ojaperv, kaže da firma nastoji da pronađe svako rješenje da bi se zaposleni vratili na posao i gosti došli u hotel.

U Estoniji su od korona virusa umrle 64 ljudi a dok je 1.791. zaražena. Ovog mjeseca dežava je počela da ukida restriktivne mjere a prošle nedjelje je otvorila granice sa Litvanijom i Letonijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *