IRF: Odobreno 45,1 milion eura kredita

Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević najavio je nove kreditne linije za saniranje ekonomskih posljedica korona virusa.

“IRF je od 25. marta do danas primio 998 zahtjeva za kredit, od čega je odobrio 247 kredita u ukupnom iznosu od 45,1 miliona eura, dok su 192 zahtjeva u proceduri obrade”, rekao je Vukčević u intervjuu za Dnevne novine.

U istom periodu odobreno je 810 moratorijuma u ukupnom iznosu od 158 miliona eura.

Od dana proglašenja pandemije, u okviru mjera koje su bile usmjerene na zatvaranje privrednih subjekata, najveći problem sa kojim su se preduzeća suočila je likvidnost, prije svega za obezbjeđenje isplata plata, kaže Vukčević.

“Na sreću, nije bilo potrebe da se koriste sredstva za likvidnost čija je namjena nabavka ljekova, medicinske opreme, kao i nabavka životnih namirnica i dezinfekcionih sredstava, osim u svega nekoliko slučajeva. Uloga IRF-a će u ovom periodu biti znatno veća, kada ćemo pripremiti set posebnih kreditnih linija, kojima ćemo pokušati da omogućimo smanjenje negativnih posljedica na ekonomiju Crne Gore od uticaja pandemije”, poručio je Vukčević.

IRF je od 25. marta do danas primio 998 zahtjeva za kredit, od čega je odobrio 247 kredita u ukupnom iznosu od 45,1 miliona eura, dok su 192 zahtjeva u proceduri obrade.

“U istom periodu odobreno je 810 moratorijuma u ukupnom iznosu od 158 milio na eura”, naveo je Vukčević.

Check Also

Popunjenost smještajnih kapaciteta u Kotoru na 92 odsto u odnosu na 2019.

U Kotoru je do danas ostvareno oko 92 odsto turističkog prometa iz 2019. godine, kazao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *