Video bankarstvo sve popularnije tokom pandemije Covid-19

Dodajte komentar

Nakon što je tokom posljednjih nekoliko godina postepeno steklo popularnost, video bankarstvo je dobilo je na značaju u doba društvenog distanciranja, navodi RBR u istraživanju.

Upotreba video blagajničkih mašina porasla je u 2019. godini dok su banke nastojale da premoste jaz između poslovnica i digitalnih usluga, navodi se u izvještaju RBR-a koji pokriva 23 ključna svjetska tržišta.

Tehnologija se koristi za čitav niz različitih usluga, od savjeta za hipoteke u Bank of America, do povlačenja velikih iznosa u južnoafričkoj Nedbank, do ponovnog izdavanja debitnih kartica u singapurskom DBS-u.

RBR kaže da video blagajnički uređaji dobijaju sve veću privlačnost tokom pandemije Covid-19 jer su poslovnice prisiljene da se zatvore i banke traže pružanje usluga uz održavanje socijalne distance.

To se podudara s brojkama dobavljača POPi/o, proizvođača video-bankarstva, koji je za američki Banker rekao da su se pozivi između njihovih klijenata i njihovih kupaca koji rezultiraju transakcijama ili uslugama više nego utrostručili od početka krize.

Daniel Dawson, saradnik, RBR, kaže:- U vremenima finansijske nesigurnosti u kombinaciji s potrebom da se izbjegne kontakt s ljudima, tehnologija video bankarstva nudi bankama mogućnost zaštite zaposlenih i klijenata, dok nastavljaju da pružaju finansijske usluge, jer socijalni imperativi mogu biti sačuvani bez gubitka ljudskog elementa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *