OTP LAB-u nagrada za „Najbolje labaratorije za finansijske inovacije”.

Dodajte komentar

Prepoznavši finansijske inovacione centre koji neprestano istražuju nove mogućnosti i primjenjuju nove pristupe u oblasti finansija, Global Finance je imenovao  institucije koje su najinovativnije u razvoju novih bankarskih usluga i proizvoda. Na prestižnom međunarodnom nivou, panel stručnjaka je nagradio OTP LAB zajedno sa inovacionim centrima 34 globalne korporacije poput Barclays, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo. Magazin Global Finance redovnom dodjelom nagrada odaje priznanje najuspješnijim bankama i ostalim pružaocima finansijskih usluga u raznim kategorijama.

Ova priča o uspjehu šalje sjajnu poruku i predstavlja dobar primjer kako OTP Banka podržava razvoj i realizaciju dobrih ideja sa ciljem da omogući klijentima bankarske grupe blagovremeni pristup poslednjim inovacijama koje povećavaju pogodnosti u svakodnevnom korišćenju bankarskih usluga. Takav uspjeh na međunarodnom nivou potvrđuje da je Banka donijela dobru odluku kada je prije tri godine osnovala OTP LAB, izjavio je generalni direktor OTP Banke Péter Csányi komentarišući značaj nagrade.

“Smatram da je osvajanje ove nagrade izvanredno postignuće, i da će takođe dati novi podsticaj i motivaciju za naše kontinuirane napore; u trenutnoj situaciji posebno je važno omogućiti našim klijentima još komforniji i bezbjedniji pristup našim servisima i upoznati ih sa najnovijim tehnologijama. Dobar primjer je automatizovano rešenje koje je u roku od samo tri nedelje razvio OTP LAB tim za robotsku automatizaciju procesa; bez ikakve manuelne intervencije, rešenje omogućava obradu izjava desetina hiljada klijenata koji su se opredijelili za moratorijum na otplatu kredita, rekao je András Fischer, direktor Sektora za inovacije u OTP Banci.

OTP Banka je osnovala OTP LAB prije tri godine sa ciljem da podrži proces realizacije inovativnih ideja svojih zaposlenih, i radi sa startup kompanijama, inovativnim tehnološkim kompanijama i obrazovnim institucijama u potrazi za pionirskim rešenjima i mogućnostima. Dinamičnim radom i ubrzavanjem procesa digitalizacije, OTP LAB prikuplja i primjenjuje razvojne ideje u banci i šire, i u periodu od 3 godine od osnivanja postao je vodeći inovacioni centar. Interesovanje za međunarodni program saradnje bankarske grupe sa startup kompanijama raste kako među članicama naše bankarske grupe tako i širom globalne startup zajednice. U okviru OTP Startup Partnerskog Programa, banka je do sada uspostavila veze sa preko 850 startup kompanija i pokrenula pilot projekte sa više od 30 kompanija. Program nudi platformu, fizičku lokaciju i, kada je potrebno, ljudske i finansijske resurse i učešće eksperata OTP Banke u realizaciji ideja.

Dodatne infomacije: OTP LAB

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *