Park šuma Tološi dobiće novu trim, biciklističku i pješačku stazu, dva košarkaška terena…

Dodajte komentar

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednik ženskog košarkaškog kluba “Budućnost- Bemax” Zoran Vujičić potpisali su danas ugovor o javno-privatnom partnerstvu za uređenje park šume Tološi. Na ovaj način stvoreni su svi formalni uslovi za početak realizacije jednog ovako važnog projekta za Podgoricu.

Vuković je izrazio uvjerenje, da će nakon današnjeg potpisivanja sporazuma sa ženskim košarkaškim klubom Budućnost, ovaj projekat dobiti i podršku lokalnog parlamenta.

“Nakon što, vjerujem, dobijemo nepodijeljenu podršku lokalnog parlamenta polovinom maja, biće stvoreni uslovi za temeljnu rekonstrukciju drugog dijela Tološke šume, odnosno njeno pretvaranje u najmoderniju spotsko-rekreativnu zonu u Crnoj Gori. Posao koji obezbjeđuje naš partner uz podršku kompanije Bemax vrijedan je 800.000 eura”, kazao je Vuković.

Na pomenutom prostoru će biti izgrađena nova trim stazu sa tartan podlogom.

“Dobićemo novu biciklističku stazu, pješačku stazu, dva košarkaška terena i jedan manji ugostiteljski objekat. Kompletan prostor će biti ograđen i pokriven Wi-fi signalom, što govori da će naši sugrađani koji inače rado posjećuju Tološku šumu, dobiti još jedan prostor za rekreaciju i boravak u prirodi. Mislim da neću pretjerati ako kažem da, što se tiče ovih tema, govorimo o jednom od najznačajnijih projekata, koje će uz podršku privatnog partnera gradska uprava realizovati u ovom mandatu“, istakao je Vuković.

On se zahvalio partnerima na ovom projektu.

“Koristim priliku da se zahvalim direktoru Vujičiću, ŽKK Budućnost pokazuje da nije samo najbolji ŽKK na ovim prostorima, nego i da posjeduje visok stepen društvene odgovornosti. Zahvaljujem i našim prijateljima iz kompanije Bemax, direktoru Aleksandru Miailoviću i ostalima, koja opet pokazuju da nije samo najbolja kompanija na ovim prostorima, nego da je jedan od najpouzdanijih partnera Glavnog grada“, zaključio je gradonačelnik.

Vujičić se zahvalio Glavnom gradu i Vukoviću, što je zajedno sa svojim saradnicima prepoznao da ŽKK Budućnost, kao jedna društveno odgovorna sportska organizacija ima želju i namjeru da rekonstruiše drugi dio Tološke šume.

“ŽKK Budućnost, zajedno sa svojim generalnim sponzorima i kompanijom Bemax je u posljednjih par godina daleko najuspješniji košarkaški klub u regionu, tako da smo pored rezultata na sportskom planu uvidjeli da bi neka naša donacija Glavnom gradu i državi, bila više nego lijep poklon građanima. Nadam se da ćemo u predviđenom roku, koji smo dali u tenderskoj dokumentaciji, gradu predati jedan više nego funkcionalan sportsko-rekreativni objekat“, istakao je Vujićić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *