Autoindustrija u Evropi od danas opet u pogonu

Volkswagen će u danas ponovo pokrenuti proizvodnju u svojoj fabrici u Wolfsburgu u Njemačkoj, kao posljednji u floti evropskih proizvođača automobila koji će iskoristiti ublažene mjere restrikcije za nastavak proizvodnje.

„U ponedjeljak se vraća njemačka autoindustrija. Mi u Volkswagenu smo iskoristili pauzu od pet sedmica da se pripremimo za ponovno pokretanje proizvodnje “, rekao je šef radnog vijeća VW-a Bernd Osterloh, prenosi agencija Reuters.

Ohrabrena padom stope zaraženih, Njemačka je dopustila ponovno otvaranje malih prodavnica, pod uslovom da se pridržavaju strogih pravila distanciranja i higijene. Sada slijedi otvaranje velikih korporacija.

BMW, Daimler i VW oslanjaju se na sposobnost Njemačke da prati i zadrži novi koronavirus i zdravstveni sistem koji je sposoban za opsežna testiranja kako bi identificirao moguće nosioce bolesti.

To je u velikoj suprotnosti sa Sjedinjenim Državama, gdje je čelnik Sindikata radnika automobilskih radnika u četvrtak rekao da je „prerano i previše rizično“ ponovo otvoriti auto-postrojenja početkom maja, navodeći kao razlog bojazan zbog nedovoljnog obima testiranja na koronavirus.

Check Also

Fejsbuk aktivira kriptovalutu možda već u januaru

Fejsbuk i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *