Google će od sada provjeravati sve oglašivače

Kompanija Google u četvrtak je najavila da će svi oglašivači na njenoj internet platformi, počevši od ovog ljeta, morati da prođu postupak verifikacije prije nego što kupe oglasni prostor kako bi taj dio svog poslovanja učinila transparentnijim.

Oglašivači će morati da daju osobne podatke i dokumente o kompaniji koji dokazuju ko su i u kojoj zemlji rade, najavio je Google u objavi na svom blogu.

Do sada je Google tražio provjeru identiteta samo za političke oglašivače koji su na njegovoj platformi objavljivali oglase u izbornim kampanjama.

Postupak verifikacije često se koristi kako bi se filtriralo sumnjive oglašivače, poput onih koji su tokom pandemije koronavirusa prodavali lažne medicinske zaštitne maske.

Kompanija je najavila da će početi oglašivače da verifikuje u fazama, prvo u Sjedinjenim Državama, a potom će nastaviti tu praksu da širi globalno, te da očekuje da će do dovršetka procesa biti potrebno nekoliko godina.

Google je rekao da će korisnici moći da vide informacije o oglašivačima čiji im se oglasi prikazuju počevši od ovog ljeta.

Check Also

Dragan Bokan: Kako smo stvorili brend prepoznatljiv širom regiona

Od marketa sa šest zaposlenih koji je otvoren 1995. godine u Podgorici, Voli Trade je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *