Pogledajte kako će izgledati novi ski centar na Hajli

Dodajte komentar

Izgradnja ski centra na Hajli-Štedim teče zadovoljavajućom dinamikom, saopšteno je na sastanku radne grupe za spraćenje i sprovođenje aktivnosti.

Ski centar će imati i šestosjednu isklopivu žičaru, koja je u određenoj formi odrađena. Radna grupa je saopštila da su dobili zaduženje da sarajevskoj firmi Strukon jave kad se stvore vremenski uslovi za transport za pripremne radove i montažu žičare koja će biti transportovana.

Kako im je saopšteno, transport sa opremom je spreman.

Idejni projekat žičare se trenutno nalazi na saglasnosti kod državnog i gradskog arhitekte, a nakon toga Uprava javnih radova će raspisati tender po principu projektuj i izgradi za izradu glavnog projekta i izvođenje radova.

Ukupna bruto razvijena građevinska površina je 1998,45 metara kvadratnih. Radna grupa očekuje da će se tender brzo raspisan, čija je vrijednost 2.200.000 eura.

Takođe je i odvojen novac za izradu studije hidrotehničkih instalacija za kompleks, a za tu stavku Uprava javnih radova je predvidjela 40.000 eura.

Takođe, predstavnici CEDIS-a iz Podgorice obišli su prošle nedjelje buduću trasu dalekovoda projektovanu za potrebe budućek ski kompleksa, koju je predvodio koordinator tima Rusmir Džudžević. Buduća trasa zamišljena na od mjesta Zeleni koja će se prostirati do planine Štedim. Pomenuti dalekovod će napajati i biti u službi ski centra i za dalju realizaciju tog projekta u cjelini. Pozicionirane su lokacije planiranih trafostanica jer je iste potrebno uraditi na projektovanoj trasi.

Vrijednost radova za izgradnju pomenutog dalekovoda i trafostanica iznosi 2.910.000 eura. Preostaje u ovoj fazi radova da CEDIS u što kraćem vremenskom periodu izda urbanističko tehničke koje će se proslijediti Upravi javnih radova na raspisivanje tendera po principu projektuj i izgradi.

Članovi radne grupe, čiji su predstavnici Rusmir Džudžević koordinator i Dženis Nurković član i menadžer ski centra “Hajla”, aktivno učestvuju na realizaciji i praćenju ovog projekta zajedno i sa ostalim članovima radnog tima nastoje svojim zalaganjima ubrzati dinamiku radova i pratiti njegovu realizaciju u potpunosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *