Budvanska rivijera donira još 18.000 eura, nema otpuštanja radnika

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ će, pored već doniranih 10.000 eura, uplatiti i više od 18.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, za nabavku neophodne medicinske opreme u prevenciji i liječenju građana od koronavirusa.

Izvršna direktorica HG „ Budvanska rivijera” Katarina Kažanegra kazala je za Pobjedu da je ova hotelska grupa među prvim privrednim subjektima u Crnoj Gori donirala novac Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

– Odmah nakon toga, Sindikalna organizacija društva je pokrenula prikupljanje sredstava u solidarni fond, kroz odvajanje jedne dnevnice od martovske zarade. Na taj način je prikupljeno 9.200 eura. Menaždment kompanije je podržao i ovu inicijativu Sindikalne organizacije, i donirao identičnu sumu, pa će tako Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti biti uplaćeno dodatnih preko 18.000 eura od zaposlenih u Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” – istakla je Kažanegra.

Ona je kazala da su se članovi Odbora direktora, kako oni ispred državnih organa, tako i privatnog sektora, samoinicijativno odrekli tromjesečne naknade za svoj rad, kako bi dali svoj doprinos poslovanju u uslovima krize.

Takođe, „ Budvanska rivijera” je ustupila bez naknade na korišćenje hotel “Castellastva” u Petrovcu Upravi za imovinu i to za potrebe sprovođenja mjera karantina.

– Radi se o reprezentativnom hotelu kategorije četiti zvjezdice, sa uslovima za puni komfor tokom boravka. Uprava za imovinu, u skladu za propisanim zdravstvenim standardima, obezbjeđuje svu neophodnu logistiku za boravak lica u karantinu – naglasila je Kažanegra.

U saradnji sa Nacionalnim koordinacionom tijelom za zarazne bolesti i Institutom za javno zdravlje, kompanija je obezbijedila preko 1.000 kompleta neophodne posteljine za potrebe opremanja privremene bolnice u Bemax areni u Podgorici, gdje je planiran smještaj pacijenata oboljelih od korona virusa sa lakšim simptomima.

Hotelska grupa „ Budvanska rivijera” pružila je podršku i Crvenom krstu Budva, čiji volonteri ovih dana vrijedno pomažu najugroženijem stanovništvu.

– Takođe, prva je kompanija na području Opštine Budva koja je podržala akciju #OstaniDoma, tako što je na svim bilbordima koje koristi za oglašavanje stavljena upravo ta poruka, a sve sa ciljem da se i ovim putem ukaže građanima koliko je važno da se pridržavaju propisanih mjera i ostanu u svojim domovima. Svjesni smo da će u narednom periodu biti nužno odvajanje u posebne fondove solidarnosti od strane onih koji manje loše stoje, za pomoć onim sektorima čije je poslovanje potpuno prestalo u uslovima krize – navela je Kažanegra.

Bez otpuštanja radnika 

Iako joj je, kao kompaniji koja posluje u oblasti turizma i hotelijerstva, direktno ugroženo poslovanje, Kažengra kaže da HG „ Budvanska rivijera” uredno izmiruje sve obaveze, kako prema državi tako i prema svim poslovnim partnerima sa kojima sarađuje. Kao vid podrške državnom budžetu, u cjelosti je, navodi ona, uplaćen porez na dobit, kao i svi porezi i doprinosi po osnovu zarada zaposlenih.

– Kompanija nije otpustila nijednog radnika, a svima kojima ističe ugovor za vrijeme trajanja privremenih mjera, isti će biti produžen. Takodje će biti isplaćene zarade zaposlenih u uobičajenom terminu. Sam iznos zarada ubuduće će biti usklađen zakonskim rješenjima, na način da se očuva likvidnost kompanije i obave sve neophodne pripreme za ljetnju sezonu – istakla je Kažanegra.

Prema njenim riječima, kroz članstvo u UO Privredne komore i Odboru za turizam, a i u komunikaciji sa resornim Ministarstvom, dat je niz sugestija za donošenje adekvatnih ekonomskih mjera.

– Svi naši predlozi se baziraju na odlaganju određenih obaveza za period nakon konsolidacije poslovanja, a ne na njihovo otpisivanje – dodala je Kažanegra.

Stav menadžmenta je, ističe, da se razvojne aktivnosti u kompaniji koje se odnose na unapređenje ponude ne prekidaju, da se u stalnoj komunikaciji sa partnerima i stalnim gostima traži rješenje za brzu aktivaciju tržišta nakon prestanka pandemije, da se poslovanje prilagodi novoj senzibilnosti turista, posebno na bezbjednosno – sanitarne uslove u objektima kompanije.

– Ovu priliku koristimo da još jednom apelujemo na građane da budu disciplinovani i odgovorni prema drugima i sebi i da se pridržavaju preventivnih mjera nadležnih državnih institucija, uz nadu da ćemo i ovog ljeta uživati u slobodi kretanja i ljepotama naše države. Ako vaš izbor budu objekti “Budvanske rivijere”, učinićemo sve da ublažimo posljedice stresnog perioda koji skupa proživljavamo – poručila je Kažanegra.

Izvor: Pobjeda

Check Also

Žene vlasnice samo 27,5 odsto privrednih subjekata na Zapadnom Balkanu

Poslovni svijet je surov za mlade ljude, a posebno za žene na Zapadnom Balkanu, gdje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *