Akcije na Vol Stritu rastu jer virus jenjava u nekim regionima

1 komentar

Amerčke akcije bilježe rast, a ojačale su i dionice na globalnim tržištima, pošto se oporavlja optimizam investitora zbog podataka da je pandemija korona virusa izgleda dostigla vrhunac i da popušta u nekim dijelovima svijeta.

Indeks S&P 500 porastao je za oko 4,0 procenta na jutarnjem trgovanju na Vol Stritu, javlja Njujork tajms.

Nakon intenzivnih volatilnosti na berzama tokom marta, kao i napora da se obuzda širenje koronavirusa i smanji pritisak koji pandemija uzrokuje u privredama širom svijeta, investitore su obradovale brojke koje pokazuju da usporava stopa novih potvrđenih infekcija i smrtnih slučajeva u nekim dijelovima Evrope.

U Sjedinjenim Državama, administracija predsjednika Donalda Trampa je, upozoravajući na to da predstoji jedna teška nedjelja, nagovijestila da bi pandemija mogla da bude blizu kulminacije u nekim gradovima.

Guverner Njujorka Endru M. Kuomo rekao je u subotu da bi narednih dana talas epidemije mogao da dostigne najvišu kvotu.

Evropske akcije su takođe u usponu, nakon skromnog oporavka berzi u Aziji, koji je kasnije tokom dana dobio zamajac.

Pored tržišta akcija, i na drugim tržištima je uočeno poboljšanje. Tako je cijena američkih državnih obveznica pala na azijskom trgovanju.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Čemu ova laž? Sjutra počinje relief, care act implementacija. Stižu svježe pare na tržište. Hajde malo ozbiljnosti. To je minimum odgovornosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *