Prevara lažnih brokera iz Beograda “teška” 60 miliona eura

Petorica Beograđana uhapšena su zbog sumnje da su oštetili nekoliko hiljada građana za najmanje 60 miliona eura. Oni su naime nudili ljudima da uplate novac za lažnu kupoprodaju akcija.

Kao lažni agenti brokeri koji su radili u kol centrima prevaranti su se obraćali građanima iz nekoliko zemalja Evropske unije i Srbije. Navodili su ih da uplate što veće svote novca za izmišljenu kopoprodaju akcija. Predstavljali su im kretanje cijena nepostojećih akcija.

“Posle uplata prikazivali su im kako su navedene akcije u potpunosti izgubile vrijednost. Tako su, navodno, oštećeni izgubili uloženi novac”, objasnili su u MUP-u.

Policija je pretresla kancelarije beogradskih firmi “Select X” i “I-source”. Pretreseni su i stanovi koje su koristili uhapšeni i oduzeti su im kompjuteri i tri putnička vozila. U MUP-u navode da su u ovoj međunarodnoj akciji učestvovale i policije i tužilaštva iz Nemačke i Austrije kao i Europol i Eurojust.

Check Also

U Privrednoj komori detaljno predstavljen Maršalov plan – Evropa sad

Predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja predstavili su Upravnom odboru Privredne komore Crne Gore Maršalov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *