Namirnica u marketima neće faliti

U crnogorskim marketima ima dovoljno namirnica, rafovi se nesmetano pune i građani ne treba da se plaše da će nečega nedostajati, saopštili su predstavnici trgovačkih lanaca Voli, Idea i HD Laković.

Iz Volija su Dnevnim novinama kazali da su, usljed vanrednih mjera proglašenih zbog pandemije koronavirusa, obezbijedili veće količine zaliha nego što je to slučaj u redovnim okolnostima.

“Obezbijedili smo kontinuitet kada je nabavka u pitanju, bez obzira na izazove”, poručili su iz Volija.

Predstavnici HD Lakovića su naveli da roba nesmetano stiže, te da su prošle sedmice uvezli brašno iz Slovenije i Srbije, a na putu je ulje iz Italije i Bugarske.

“Dolazi nam roba sa raznih tržišta. Ima je dovoljno i ne treba se plašiti. Narod će biti na vrijeme obaviješten ako bude falilo”, rekli su iz HD Laković i dodali da je sa zalihama crnogorskih trgovaca upoznata i Vlada.

U Mercatoru, koji gazduje Idea prodavnicama, su Dnevnim novinama saopštili da su svi njihovi objekti operativno spremni.

“Njihovo punjenje se, kontinuiranim logističkim operacijama, i dalje realizuje nesmetano. Ulažemo maksimalne napore kako bismo obezbijedili dovoljne količine namirnica za kojima vlada povećana potražnja”, kazali su iz Merkatora.

Predstavnici Volija su dodali da potrošači izbjegavaju gužve, te da su ozbiljno shvatili preporuke nadležnih.

“Shodno odredbama Koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, ograničen je broj potrošača u marketu. Shodno kvadraturi, svi marketi su organizovali ulazak potrošača prema preciznoj mjeri u odnosu na kvadraturu marketa, tačnije jedan potrošač na deset metara kvadratnih”, kazali su iz Volija.

Zaposlene su, kako su poručili, od potencijalnog širenja koronavirusa zaštitili maskama i rukavicama.

“Radnici više puta dnevno dezinfikuju ruke, kao i radne površine, više puta dnevno se dezinfikuje pod. Pored toga, u procesu smo postavljanja specijalnih barijera na kasama”, rekli su iz Volija.

Iste mjere preduzeli su u HD Laković i Idea marketima.

“U prodavnicama su postavljene naljepnice na udaljenosti dva metra, kako bi se potrošači brže orijentisali i lakše ispoštovali socijalnu distancu”, dodali su iz u Idei.

Potrošači su, tokom prve nedjelje vanrednih mjera, i dalje najviše kupovali brašno, šećer, ulje i ostale osnovne životne namirnice.

Check Also

Investitori u sedam hotela ulažu skoro 100 miliona

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je gradilišta u Ski centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *