Zaposleni u Aromi dobili povećanje plate tokom trajanja epidemije Covid-19

Od kada su uvedene mjere Vlade Crne Gore u bobi protiv coronavirusa, trgovci u Crnoj Gori nastoje da se adekvatno prilagode i što bolje organizuju proces rada i za stanovništvo obezbjede nesmetano snabdijevanje sa potrebnim namirnica. Veliki broj ljudi prođe kroz maloprodajne objekte tako da je važno održati kontinuitet u mjerama zaštite potrošača, a i zaštiti i podržati rad i veliko zalaganje zaposlenih u marketima.

Kako je raditi u marketima u ovim okolnostima pitali smo Milicu Rakočević iz Aroma marketa – Stari Aerodrom:

„Prvih dana je bilo teško jer su potrošači kupovali velike količine hrane i higijenskih proizvoda. Nakon dan dva kupci su se vratili uobičajenom načinu kupovine. Radi bezbjednosti treba nositi rukavice i maske. U marketima smo dobili opremu i uputstva kako da se zaštitimo, a imamo i pojačane higijenske mjere održavanja. Potrošači se sve više pridržavaju distance pa stoje na odgovarajućoj udaljenosti jedni od drugih. Moramo se svi pridržavati ovih mjera radi sebe i svojih porodica. Imamo razumijevanja za naše kupce kada su neraspoloženi i pokušavamo da im izađemo u susret koliko god možemo. Samo se nadam da će ovo što prije proći kako bismo svi zajedno nastavili da živimo i radimo kao prije.“

„Briga o našim kolegama u marketima i logistici, kao i potrošačima nam je prioritet. Pravovrjemeno smo donijeli adekvatne mjere, tako da smo pored mjera zaštite kao što su rukavice, maske, dezinfekciona sredstva, istaknuta uputstva, kontrole socijalne distance, u procesu postavljanja zaštitnih pregrada na kasama. Takođe, za sve kolege kojima priroda posla nalaže da rade na terenu, u maloprodajnim objektima i administraciji, želimo posebno da se zahvalimo na način što je Uprava kompanije donijela odluku o uvođenju stimulacije od 10 odsto na neto zaradu počevši od 16.3.2020, pa sve dok su na snazi posebne mjere rada uslijed aktuelne situacije vezan za virus COVID-19. Redovno pratimo mjere nadležnih instituciju i nastojimo ih implemetirati u što kraćem roku. “ – kazala je Sanja Mrkić, rukovodilac Sektora za ljudske resurse.

Iz kompanije će svakog mjeseca dok traju posebne mjere izdvajati po 70000 eura za stimulacije radnicima i dodali su da na ovaj način žele posebno da se zahvale kolegama koji svakodnevno daju maksimalan doprinos u redovnom snabdijevanje građana.

Takođe, iz Domaće Trgovine su dodali da je važno istaći i da situacija nalaže da se svi ponašamo maksimalno odgovorno prema sebi i prema svim sa kojima dolazimo u kontakt, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svih drugih.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

One comment

  1. A bravo umjesto 350 sad imaju 385
    Wow
    Dobijaju li i 10 posto vise salame u sendvic kada jedu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *