Ko je izuzet od zabrane prevoza u međugradskom putničkom saobraćaju?

Zaposleni u preduzećima iz oblasti poljoprivrede, agroindustrije, ribarstva i onim koji obavljaju veterinarsku djelatnost, kao i registrovani poljoprivredni proizvođači, izuzeti su od zabrane prevoza u međugradskom putničkom saobraćaju, ukoliko se prevoze od mjesta prebivališta do radnog mjesta i nazad.

Iz Operativnog štaba za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa objasnili su tumačenje naredbe zabrane putničkog međugradskog saobraćaja.

Zaposleni u tim preduzećima izuzeti su od zabrane, u skladu sa obavještenjem za prevoz lica u službene svrhe, i u slučaju službenih međugradskih putovanja neophodnih za promet živih životinja za proizvodnju hrane, proizvodnju, preradu i distribuciju hrane i hrane za životinje, i za nesmetano pružanje veterinarskih usluga, kao i za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

“U tom cilju, potrebno je obezbijediti putne naloge za zaposlene u preduzećima iz oblasti poljoprivrede i agroindustrije, ribarstva, kao i onim koji obavljaju veterinarsku djelatnost i potvrde zaposlenima koji putuju do radnog mjesta sa naznačenim mjestom prebivališta i radnim mjestom”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva ekonomije.

Za poljoprivredne proizvođače potrebno je obezbijediti rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava, koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i/ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove do 24. marta.

Operativni štab je ranije saopštio da se uvodi zabrana putničkog međugradskog saobraćaja, osim za putnička motorna vozila kojima se obavljaju djelatnosti bitne za promet robe, snabdijevanje i dostavu ljekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom, prevoz zaposlenih, kao i prevoz osoba koje su boravile van mjesta boravka, odnosno prebivališta, radi povratka u to mjesto.

Check Also

Opština Golubovci računa da Zeta može da zaradi 1,6 miliona

Prema preliminarnim podacima, do kojih je “Dan” došao iz nezvaničnih izvora, studija opravdanosti teritorijalne promjene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *