Usvojena najveća ekonomska mjera spašavanja u istoriji Amerike

Dodajte komentar

Predstavnici Bijele kuće i Senata jutros su postigli sporazum kojim se predviđa ogromna pomoć preduzećima, radnicima i zdravstvenom sistemu zbog koronavirusa.

To je ujedno i najveća ekonomska mjera spašavanja u istoriji SAD i zamišljena je kao višenedjeljna ili višemjesečna “zakrpa za ekonomiju” koja se kreće ka recesiji, prenosi AP.

Vijest o postignutom sporazumu objavio je viši savjetnik u Bijeloj kući Erik Ueland malo posle ponoći koji je dodao da ga još pravno treba doraditi.

“Dame i gospodo, postigli smo sporazum”, rekao je on.

Ovaj paket ekonomskih mjera predviđa direktne isplate većini Amerikanaca, proširenje naknada za nezaposlene i program od 367 milijardi dolara pomoći za mala preduzeća kako bi zadržala profit dok su radnici kod kuće.

“Nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora, Senat je postigao dvostranački sporazum o istorijskom paketu pomoći za ovu pandemiju. To će usmjeriti nove resurse na prve linije borbe za zdravstvenu zaštitu naše nacije. I to će ubrizgati tri biliona dolara novca u ekonomiju što je brže moguće kako bi Amerikanci, radnici, porodice, mala preduzeća i industrije uspeli da prođu kroz ove poremećaje”, izjavio je glavni pregovarač Mič Mekonel.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *