Smijenjen kompletan bord direktora Luke Bar

Dodajte komentar

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja Vlade na jučerašnjoj sjednici je razmatrila predlog Ministarstva saobraćaja i odlučila da razriješi članove odbora direktora zbog podnošenja ostavke predsjednika tog tijela Vojina Žugića.

Predlažemo skupštini akcionara Lu ke Bar da razriješi članove odbora direktora: Vojina Žugića, Biljanu Jakić, Vladana Radonjića i Nedžiba Ibrahimovića i da za nove članove, predstavnike državnog kapitala, izabere Branislava Brankovića, Zorana Radojičića, Zorana Srzentića i Damira Raščića, piše u zaključku koji potpisuje predjsednik komisije Mevludin Nuhodžić. Njegov predlog je na jučerašnjoj sjednici usvojila Vlada.

U rješenje komisije nije dato pojašnjenje zbog čega je Vojin Žugić podnio ostavku na mjesto predsjednika borda. Po zakonu, kada jedan član podnese ostavku, mora da se bira novi bord, ali to ne znači i mijenjanje ostalih članova tog tijela.

Skupština akcionara Luke Bar zakazana je za utorak, 17. mart. Od novih članova borda, najpoznatiji javnosti je Zoran Srzentić, bivši predsjednik Opštine Bar. Žugić odavno nije zakazivao sjednice odbora direktora, zbog čega preduzeće nije moglo da donosi odluke o poslovima vrijednim preko 100 hiljada eura. Obaveza borda je da ima jednu sjednicu mjesečno. Prema nezvaničnim informacijama, on nije bio u dobrim poslovnim odnosima sa menadžmentom koji predvodi izvršni direktor Vladan Vučelić, koji je na tu poziciju došao mjesec poslije Žugića. Menadžment je negodovao zbog toga što bord ne zasijeda i ne donosi odluke o realizaciji poslova veće vrijednosti, piše Dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *