Podgorička banka donirala novčana sredstva „Udruženju roditelja djece oboljele od dijabetesa Beta – Crna Gora”

Dodajte komentar

Podgorička banka, članica OTP Grupe, je i ove godine umjesto kupovine osmomartovskih poklona donirala novčana sredstva u humanitarne svrhe. U banci je kao i ranijih godina organizovano glasanje svih žena zaposlenih u banci, a donacija je odlukom njihovih glasova uplaćena „Udruženju roditelja djece oboljele od dijabetesa Beta – Crna Gora“.

Ovo udruženje osnovano je prije godinu dana sa osnovnim ciljem da popravi položaj mališana koji žive sa ovom hroničnom bolešću. Prema informacijama kojima raspolažu, od dijabetesa tip 1 u Crnoj Gori boluje oko 200 djece, koja tokom odrastanja prolaze kroz različite psihološkosocijalne faze, susrijeću se sa mnogim preprekama i nerazumijevanjem, a često nisu dovoljno edukovani o najboljim načinima kontrole šećera koji bi im omogućili da ne budu izloženi komplikacijama. Udruženje je volonterski započelo projekat edukacije u školskim i predškolskim ustanovama u Crnoj Gori, pa su do sada održali predavanja u više od dvadeset vrtića i škola.

“Nadamo se da će donacija u iznosu 2000 eura biti od pomoći u njihovim daljim aktivnostima. Podgorička banka će nastaviti sa društvenoodgovornim akcijama kojima nastoji da doprinese poboljšanju položaja žena i djece u crnogorskom društvu”, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *