Nationwide i Generali najavljuju inovativno zajedničko ulaganje: N2G Worldwide Insurance Services

Dodajte komentar

Nationwide Mutual Insurance Company (Nationwide), jedna od najvećih kompanija za osiguranje i finansijske usluge u SAD-u, i Generali, jedan od najvećih svjetskih osiguravatelja i upravitelja imovinom, kroz poslovnu jedinicu Generali Global Corporate & Commercial (GC&C) specijalizovanu za osiguranje imovine i nezgode, kreću u inovativno zajedničko ulaganje.

Dvije kompanije su najavile stvaranje N2G Worldwide Insurance Services, LLC (N2G) za pružanje međunarodnih rješenja svojim klijentima. U današnjim okvirima, zabilježena premija u segmentu komercijalnog osiguranja imovine i nezgode u međunarodnim programima procjenjuje se na 33 milijarde USD na američkom i evropskom tržištu.

Podržan od Nationwide-a, kojeg A.M. Best i Standard & Poor's ocjenjuju rejtingom A+; i Generalija, ocjenjenog rejtingom A od strane A.M. Best-a, odnosno A- od strane Fitch-a, N2G će biti organizacija smještena u New Jerseyju, kojoj brokeri i agenti mogu vjerovati.

Poslovanje će krenuti u drugom tromjesečju 2020. godine a biće  usredsređeno isključivo na potrebe klijenata međunarodnih komercijalnih osiguranja.

N2G će ekskluzivno promovisati, distribuirati i administrirati osigurateljska rješenja za izloženost međunarodnim rizicima u ime obje organizacije. Poslovanje N2G-a sprovodiće se putem nezavisnih agenata, brokera i veletrgovaca. N2G će se oslanjati na snažne resurse Nationwidea – poznati brand na američkom tržištu i njezine distribucione kapacitete te na Generalijev pečat vodećeg globalnog osiguravatelja sa razgranutom međunarodnom mrežom i marketinškim mogućnostima u spektru imovine i nezgode.

Kombinujući resurse Nationwidea i Generalija, N2G će biti odgovarajuće pozicioniran odgovoriti na potrebe multinacionalnih kompanija koje posluju u Sjedinjenim Državama, kao i klijenata iz SAD-a sa kompleksnim potrebama za međunarodnim osiguranjem. Nationwide će preuzimati rizike unutar granica SAD-a, dok će Generali (direktno ili preko svojih partnera) preuzimati rizike izvan granica SAD-a.

„Ponosni smo što udružujemo snage sa snažnim partnerom poput Generalija, kombinujući našu pouzdanu zaštitu usmjerenu na kupca s njihovom međunarodnom prisutnošću“, rekao je Mark Berven, predsjednik i COO, ‘Nationwide Property and Casualty-a’. „Ovo partnerstvo dva snažna osiguravatelja omogućiće rješenja koja možemo ponuditi komercijalnim klijentima kako bismo im brižljivo pomogli u zaštiti vlastitih kompanija širom svijeta.”

„Ovo partnerstvo dio je našeg strateškog plana za 2021. godinu, a to je biti cjeloživotni partner našim klijentima, nudeći im inovativna i personalizovana rješenja“, rekao je Marco Sesana, glavni menadžer za Italiju, CEO Generali Italije i Global Business Lines Generalija. „Danas smo ponosni što najavljujemo ovo zajedničko ulaganje koje spaja prepoznatljivost i distribuciju branda Nationwide sa širokom globalnom mrežom i lokalnim znanjem kompanije Generali Global Corporate & Commercial u preko 160 zemalja svijeta. N2G će biti u potpunosti sposoban ponuditi sveobuhvatan i cjelovit međunarodni program svojim klijentima“, dodao je.

Bill Skapof će voditi N2G kao glavni izvršni direktor. Skapof se pridružio Generaliju 2015. godine kao šef GC&C US-a, Izvršni potpredsjednik i Chief Underwriting Officer. Skapof je Senior P&C underwriting sales executive s više od 30 godina iskustva u razvoju vrlo uspješnih proizvoda, distribucije i prodajnih strategija za podršku globalnim komercijalnim tržištima, koji je uspostavio mogućnosti najistaknutijim osiguravateljnim igračima u tom segmentu.

Izvor: Novac.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *