Kako je korona virus banku DBS okrenuo ka bankarstvu bez kontakta

Kako se koronavirus i dalje širi, singapurski DBS zacrtao je niz digitalnih mjera kojima je cilj omogućiti svojim poslovnim klijentima bankarstvo bez kontakta.

Banka – koja je ranije ovog mjeseca morala evakuisati 300 zaposlenih nakon što je jedan njen radnik zaražen virusom – kaže da će nove mjere, zajedno s opcijama za smanjenje finansijske likvidnosti, pomoći kompanijama da se bolje nose sa situacijom.

Digitalizirala je 11 uobičajenih procesa finansiranja trgovine radi smanjenja oslanjanja na fizičke kontakte i nudi klijentima 50 besplatnih brzih transakcija mjesečno kako bi umanjili potrebu za fizičkim postupkom provjere. U međuvremenu, kako bi pomogla osposobljavanju ljudi o tome kako koristiti digitalne alate, banka pokreće webinare i prilagođene seminare kao i digitalizaciju svojih kurseva za obuku DBS SME Academy.

MSP kupci se takođe mogu putem Interneta prijaviti za kratkoročni zajam bez kolaterala do 50 000 USD za pomoć u likvidnosti tokom krize, što pogađa lance snabdijevanja, potražnju kupaca i novčani tok.

Tan Su Shan, šef grupe za institucionalno bankarstvo DBS, kaže: “I kratkoročni paketi za finansiranje i dugoročni planovi digitalnog prihvatanja koji su sada dostupni klijentima pomoći će kompanijama u njihovim neposrednim potrebama za novčanim tokom i njihovim dugoročnijim naporima na digitalnoj transformaciji koji bi se trebali nastaviti čak i usprkos ekonomskim teškoćama”.

Check Also

U Crnoj Gori 7,6 hiljada turista, 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 7,6 hiljada turista, što je 30 odsto više u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *