Deveti oglas za prodaju imovine: Hale bivše fabrike “Radoje Dakić” za 677.000 eura

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je devetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić kojom i ovog, kao i prethodna tri puta, nudi na prodaju samo konstrukcije hala za 677 hiljada eura.

Cijena najvećih hala montaže od 9,4 hiljada kvadrata i hale termičke obrade od 4,3 hiljade kvadrata nijesu smanjene u odnosu na raniju prodaju, pa ih upravnik nudi za 389,5 hiljada i 201,2 hiljade eura. Osim toga nudi i četiri manje konstrukcije hala vrijednosti od 3,8 do 58 hiljada eura. Pozivom je predviđeno da kupac nakon potpisivanja ugovora ima obavezu da pripremi elaborat o uklanjanju objekta i u roku od mjesec, o svom trošku, oslobodi zemljište.

Sedam hala je moguće kupiti pojedinačno i to uz depozit od pet odsto od vrijednosti imovine za koju je kupac zainteresovan. Ponude je potrebno dostaviti do 30. marta, koje će, dan kasnije, biti otvorene u Privrednom sudu.

Na prošli oglas stiglo je devet ponuda za kupovinu konstrukcija hala, ali je Marković prihvatio samo dvije i to kompanije Korming od 50,5 hiljada eura i Centra za reciklažu NIkšić od 21,3 hiljade eura. Ostale ponude bile su i do deset puta manje od procijenjene vrijednosti imovine koje Marković nije prihvatio.

Ovo je bio četvrti poziv koji Marković raspisao, a koji nije uključivao preostalu imovinu koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone. Do sada je od prodaje imovine prihodovano preko 14 miliona eura, ali taj novac još uvijek nije podijeljen radnicima.

Stečaj u fabriku Radoje Dakić uveden je prije skoro tri godine zbog poreskog duga od 10,7 miliona eura. Ukupno je priznato oko 80 miliona eura potraživanja.

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.