Deveti oglas za prodaju imovine: Hale bivše fabrike “Radoje Dakić” za 677.000 eura

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je devetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić kojom i ovog, kao i prethodna tri puta, nudi na prodaju samo konstrukcije hala za 677 hiljada eura.

Cijena najvećih hala montaže od 9,4 hiljada kvadrata i hale termičke obrade od 4,3 hiljade kvadrata nijesu smanjene u odnosu na raniju prodaju, pa ih upravnik nudi za 389,5 hiljada i 201,2 hiljade eura. Osim toga nudi i četiri manje konstrukcije hala vrijednosti od 3,8 do 58 hiljada eura. Pozivom je predviđeno da kupac nakon potpisivanja ugovora ima obavezu da pripremi elaborat o uklanjanju objekta i u roku od mjesec, o svom trošku, oslobodi zemljište.

Sedam hala je moguće kupiti pojedinačno i to uz depozit od pet odsto od vrijednosti imovine za koju je kupac zainteresovan. Ponude je potrebno dostaviti do 30. marta, koje će, dan kasnije, biti otvorene u Privrednom sudu.

Na prošli oglas stiglo je devet ponuda za kupovinu konstrukcija hala, ali je Marković prihvatio samo dvije i to kompanije Korming od 50,5 hiljada eura i Centra za reciklažu NIkšić od 21,3 hiljade eura. Ostale ponude bile su i do deset puta manje od procijenjene vrijednosti imovine koje Marković nije prihvatio.

Ovo je bio četvrti poziv koji Marković raspisao, a koji nije uključivao preostalu imovinu koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone. Do sada je od prodaje imovine prihodovano preko 14 miliona eura, ali taj novac još uvijek nije podijeljen radnicima.

Stečaj u fabriku Radoje Dakić uveden je prije skoro tri godine zbog poreskog duga od 10,7 miliona eura. Ukupno je priznato oko 80 miliona eura potraživanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *