Komercijalna banka prodata Slovencima

1 komentar

Komercijalna banka prodata je slovenačkoj Novoj ljubljanskoj banci (NLB) prenose mediji iz regiona.

Sputnjik piše da je banka Novoj ljubljanskoj banci prodata za oko 500 miliona eura.

Za kupovinu beogradske Komercijalne banke ponude su dostavile tri banke — Raiffeisen, AIK i NLB, a ova posljednja je dala najbolju ponudu i odabrana je za pregovore o kuproprodajnom ugovoru.

I beogradske “Večernje novosti” prenijele su informaciju da je komercijalna banka prodata je slovenačkoj Novoj ljubljanskoj banci (NLB) za oko 450 miliona eura. List navodi da mu je potvrđeno kako je slovenačka Nova ljubljanska banka kupila najveću srpsku državnu banku – Komercijalnu banku.

Ponuda NLB bila je 450 miliona eura ili nešto manje od šest lanjskih zarada Komercijalne banke. List navodi kako nema potvrde da je to i konačna cijena.

Komercijalna banka prodata je slovenačkoj Novoj ljubljanskoj banci (NLB) za oko 450 miliona eura, potvrđeno je za B92.

Ipak, ta ponuda omogućila je Slovencima da preteknu druga tri ponuđača — Rajfajzen, AIK i NLB. “Novostima” je potvrđeno da je pregovarački proces završen i da se očekuje potpisivanje ugovora.

Komercijalna banka — najveća državna banka, osim u matičnoj državi radi i na teritoriji Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Funkcioneri Vlade Srbije ranije su najavljivali da je zaključenje kupoprodajnog ugovora moguće u februaru, uprkos tome što i među visokim funkcionerima, ali i u dijelu javnosti postoji protivljenje prodaji banke.

Prije nekoliko dana guvernerka Narodne banke Srbije je izjavila medijima da ne bi trebalo privatizovati Komercijalnu banku “da se ona pita”, već je zadržati u državnom vlasništvu “jer je država pokazala da umije da bude odgovoran vlasnik”.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Kakav strateški pogrešan korak plačevnog patetičara iz Srbije. NLB nema dovoljno znanja da upravlja najjačim portfeljom depozita u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *