Jean Pierre Mustier ipak neće u rivalski HSBC

Izvršni direktor UniCredita Jean Pierre Mustier neće preći u evropskog rivala HSBC, rekao je Reutersu u nedjelju izvor koji ima saznanja o tome.

Najveća italijanska banka priprema se da objavi preostali dio planova zajmodavca, okončavajući špekulacije kako je Mustier bio spreman otići na čelo HSBC-a nakon što se prošle sedmice pojavio kao kandidat.
UniCredit je odbio da komentariše.

HSBC je prošlog augusta rekao da će imenovati novog izvršnog direktora u roku od šest do dvanaest mjeseci nakon šokantnog najurivanja Johna Flinta, uz privremenu zamjenu Noela Quinna, internog kandidata i favorita za tu poziciju.

Vijest o Mustierovom povlačenju doći će kao podsticaj za Quinna, koji je u utorak najavio preuređenje HSBC-a dok je obavljao audicije za stalnu ulogu pod predsjednikom Markom Tuckerom.

Quinn je najavio da će HSBC izgubiti imovinu od 100 milijardi USD, smanjiti svoju investicionu banku i obnoviti svoje američko i evropsko poslovanje u drastičnom remontu koji će značiti smanjenje 35.000 radnih mjesta u tri godine.

Check Also

Dodatnih 200 promo kodova za korisnike aplikacije MojNovčanik

Zbog velikog interesovanja Hipotekarna banka i Mastercard, za najbrže korisnike aplikacije MojNovčanik, poklanjaju dodatnih 200 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *