Dojče Telekom spreman da učestvuje u najavljenoj crnogorskoj Digitalnoj koaliciji

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je delegaciju Deutsche Telekoma koji posluje u pedeset država, među kojima je i Crna Gora.

Premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade koje su u protekle tri godine dovele do visokog privrednog rasta, povećanja direktnih stranih investicija posebno u oblasti turizma, energetike i u posljednje vrijeme poljoprivrede i porasta zaposlenosti i dodao da je cilj Crne Gore da i u narednom razdoblju zadrži visoke stope rasta kao osnov daljeg napretka ekonomije i povećanja životnog standarda.

U razgovoru sa članom Menadžmenta odbora Deutsche Telekoma zaduženim za poslovanje kompanije u Evropi Srinijem Gopalanom i izvršnom direktoricom Crnogorskog telekoma Dinom Tsibulskajom iskazao zadovoljstvo poslovanjem kompanije u našoj zemlji istakavši da posebno cijeni visok stepen društvene odgovornosti ove kompanije koja je značajna sredstva uložila u crnogogorski sistem obrazovanja i u naš sport.

Zaključeno je da najavljena digitalna koalicija, koju je inicirala crnogorska privreda, predstavlja odličan osnov za dalje investicije Deutsche Telekoma u Crnu Goru i stratešku saradnju ove kompanije i Vlade.

“Digitalna ekonomija nam je u fokusu. Djelujemo i samostalno i u saradnji sa Evropskom unijom, kroz Berlinski proces. Očekujemo da Deutsche Telekom bude značajan akter našeg novog procesa digitalne ekonomije”,  rekao je premijer.

Predstavnici njemačke kompanije saopštili su da imaju ozbiljne namjere da učestvuju u našoj digitalnoj ekonomiji implementacijom savremenih sigurnih digitalnih rješenja.

Deutsche Telekom je predstavio predsjedniku Vlade planove ulaganja u nove tehnologije i implementacije najnovijih tehnoloških rješenja uključujući i tehnologiju 5G.

Check Also

Kina: Zaslužujemo bolji tretman u svjetskim medijima

Posljednjih mjeseci svjedoci smo prilično oštrih napada najvećih zapadnih medija na sve ono što savremena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *