Ilustracija

Za zaposlene u gradskim preduzećima 91 stan

Kamen temeljac za izgradnju stambenog objekta sa 91 stanom za zaposlene u gradskim preduzećima, položili su danas gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović i izvršni direktor kompanije “Roaming Montenegro” Dalibor Milović.

“U posljednje dvije godine pokrenuli smo tri ovakva projekta koji će rezultirati time da će 300 naših kolega riješiti stambeno pitanje, a koji rade u privrednim društvima Čistoća, Vodovod i kanalizacija i realizacijom projekta koji započinje danas – u ostalim privrednim društavima njih 91. Doprinos Grada realizaciji ovog projekta je 1.400.000 eura, besplatno smo ustupili ovu parcelu i investitora oslobodili plaćanja naknade za komunalno opremanje. Na taj način naše kolege će biti u mogućnosti da kupe stanove pod mnogo povoljnijim uslovima u odnosu na to kako izgledaju tržišni uslovi. Na ovaj način iskazujemo poštovanje za to što ovi ljudi rade, budući da nijesmo uvijek u mogućnosti da finansijski nagradimo to što je njihov trud, rad i doprinos razvoju Glavnog grada”, kazao je gradonačelnik.

Tomović se u ime deset privrednih društava zahvalio Glavnom gradu na učešću u projektu zahvaljujući čemu će zaposleni u privrednim društvima grada plaćati kvadratni metar stana po cijeni od 600 eura, što je skoro dva puta manje u odnosnu na tržišnu cijenu.

On je saopštio da se objekat sastoji od 91 stambene jedinice – 48 jednosobnih stanova, 42 dvosobna stana i jedne garsonjere i dodao da su stanovi između privrednih društava podijeljeni u odnosu na broj zaposlenih radnika, tako da je najviše stanova pripalo Deponiji 14, i Tržnicama i pijacama 13, dok su ostala privredna društva u prosjeku dobila po osam stanova.

“Rok za završetak radova je 16 mjeseci, tako da će privredna društva uskoro moći da krenu u proceduru raspodjele stanova”, zaključio je Tomović.

Milović je, ispred izbođača radova, istakao da je ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata koji se partnerski realizuju između kompanije Roaming, Glavnog grada i gradskih preduzeća.

“Vrijednost radova je 2,9 miliona, tako da se nadam da će korisnici stanova biti zadovoljni”, kazao je Milović.

Check Also

Solidarnost u doba Korone: Crnogorski ugostitelji ustupaju svoje kapacitete Vladi i NKT-u

Da krizne situacije, kakva je i pandemija virusa COVID19, znaju probuditi najbolje u ljudima pokazao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *