Za zaposlene u gradskim preduzećima 91 stan

Dodajte komentar
Ilustracija

Kamen temeljac za izgradnju stambenog objekta sa 91 stanom za zaposlene u gradskim preduzećima, položili su danas gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović i izvršni direktor kompanije “Roaming Montenegro” Dalibor Milović.

“U posljednje dvije godine pokrenuli smo tri ovakva projekta koji će rezultirati time da će 300 naših kolega riješiti stambeno pitanje, a koji rade u privrednim društvima Čistoća, Vodovod i kanalizacija i realizacijom projekta koji započinje danas – u ostalim privrednim društavima njih 91. Doprinos Grada realizaciji ovog projekta je 1.400.000 eura, besplatno smo ustupili ovu parcelu i investitora oslobodili plaćanja naknade za komunalno opremanje. Na taj način naše kolege će biti u mogućnosti da kupe stanove pod mnogo povoljnijim uslovima u odnosu na to kako izgledaju tržišni uslovi. Na ovaj način iskazujemo poštovanje za to što ovi ljudi rade, budući da nijesmo uvijek u mogućnosti da finansijski nagradimo to što je njihov trud, rad i doprinos razvoju Glavnog grada”, kazao je gradonačelnik.

Tomović se u ime deset privrednih društava zahvalio Glavnom gradu na učešću u projektu zahvaljujući čemu će zaposleni u privrednim društvima grada plaćati kvadratni metar stana po cijeni od 600 eura, što je skoro dva puta manje u odnosnu na tržišnu cijenu.

On je saopštio da se objekat sastoji od 91 stambene jedinice – 48 jednosobnih stanova, 42 dvosobna stana i jedne garsonjere i dodao da su stanovi između privrednih društava podijeljeni u odnosu na broj zaposlenih radnika, tako da je najviše stanova pripalo Deponiji 14, i Tržnicama i pijacama 13, dok su ostala privredna društva u prosjeku dobila po osam stanova.

“Rok za završetak radova je 16 mjeseci, tako da će privredna društva uskoro moći da krenu u proceduru raspodjele stanova”, zaključio je Tomović.

Milović je, ispred izbođača radova, istakao da je ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata koji se partnerski realizuju između kompanije Roaming, Glavnog grada i gradskih preduzeća.

“Vrijednost radova je 2,9 miliona, tako da se nadam da će korisnici stanova biti zadovoljni”, kazao je Milović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *