Četiri stvari koje treba da znate kada pregovarate o plati

Ukoliko se pripremate za razgovor za posao sigurno znate da je jedno od pitanja koje će vam sigurno postaviti ono koje se tiče plate. Nemojte se zbuniti kada vas neko pita koliko očekujete da zaradite i uvjek na umu imajte sljedeće četiri rečenice.

Ni u jednom slučaju vaš odgovor ne smije biti: „Pa, koliko dajete“. Dobro se pripremite za ovaj razgovor, a naročito za ovo pitanje jer će ono dosta reći o vama i načinu na koji vrednujete sebe. Ne dozvolite da na kraju plata bude mnogo manja nego što očekujete ili što zaslužujete.

1. Gleda se vaša tržišna vrijednost, ne individualna

Treba da vas vrednuju na način na koji to čine drugim ljudima iz vaše branše. Nije važno koliko ste zarađivali na svom prvom poslu ili kolika vam je plata bila na prethodnom. Vi imate tržišnu vrijednost, baš kao i vaša kuća ili automobil, odnosno računicu o tome koji posao koliko efikasno obavljate i doprinosite poslodavcu. Dakle, ne obazirite se na prošlost ili neke druge sitnice koje su nebitne. Vas treba da plaćaju po vašim sposobnostima, obrazovanju, vještinama i tako dalje.

Da biste bili sigurniji koliko vrijedite u svojoj branši možete posjetiti sajtove koji će vam na osnovu brojnih pitanja o vašoj radnoj spremi dati zaključak o tome koliku bi platu trebalo da tražite. Jedan od najpoznatijih svjetskih sajtova je PayScale na kojem je obrađeno preko 40 miliona ovakvih vrednovanja. Slična provera može se obaviti na srpskom sajtu www.infoplate.rs

2. Nije bitno koliko ste ranije zarađivali

Kada prodajete stari auto ili biciklo niko vas ne pita koliko ste ga platili. Jednostavno odu na sajt polovnih automobila i provjere cijene da bi znali koliko da vam ponude. Kada prodajete kuću niko vas neće pitati koliko je vredjela 1997. godine. Isto je i sa poslom, neka poslodavci gledaju vaše trenutno stanje.

Dobar odgovor na pitanje o prethodnom poslu bio bi da navedete neku pristojnu visinu plate i kažete kako mijenjate posao jer smatrate da ta firma više nije konkurentna na tržištu. Takođe recite kako ste se rasptivali o platama na toj poziciji i kako one sada iznoste više novca. Spomenite bonuse i naplatu prekovremenog rada sa prethodnog posla.

Napomenite da ste se dobro izborili na prethodnom poslu i da sada tražite firmu koja vrednuje noveradnike koliko i stalno zaposlene.

3. Naučite da kažete „ne“ i riješićete mnoge probleme

Iskusni pregovarači kažu da pregovori ne počinju zaista sve dok jedna strana ne kaže ne. Ipak neka drugi primijete da imatre razumna objašnjenja da to kažete. Dakle pozovite poslodavca da nastavi pregovore o plati.

Kada kažete ne, nastavite da diskutujete. Spomenite da ste i vi bili u poziciji da želite nekoga da zaposlite ali da ste imali probleme sa budžetom. Pitajte da li možete da date neke sugestije kako da se od nadređenih omoguće sredstva za ovu važnu poziciju. Pitajte da li smjernice osobe iz HR sektora imgraju ulogu u donošenju odluke o nečijoj plati. Raspitajte se da li postoje neki benefiti ili bonusi kojima se kandidati stimulišu za zaposlenje na ovoj poziciji.

4. Nećete dobiti ono što zaslužujete već ono za šta ste se izborili pregovaranjem

Neka vaši pregovarači vide da imate stav i da vrednujete sebe. Da ste svjesni svojih vrijednosti i da ste, između ostalog, cijeloga života radili na sebi upravo zarad ovakvih razgovora na kojima ćete sve to pokazati. Nemojte biti sramežljivi već tažite koliko smatrate da vrijedite u tom poslu.

Izvor: Bizlife

Check Also

Pregled kompanija sa blokiranim računima na 31. mart 2020.

Centralna banka Crne Gore objavila je novi spisak pravnih lica i preduzetnika sa blokiranim računima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *