Akcije Virdžin Galaktika od početka godine porasle čak 160 odsto

Dodajte komentar

Akcije kompanije Virdžin Galaktik, čiji je vlasnik svjetski poznati biznismen Ričard Branson, porasle su od početka godine za čak 160 odsto.

Samo u toku jučerašnjeg dana, akcije kompanije bilježile su skok od 20 odsto da bi rast do kraja trgovanja nešto oslabio.

Ipak, skok od zavidnih 160 odsto u 2020. godini posljedica je optimizma u pogledu planova kompanije za pokretanje komercijalnih letova u svemir.

Virdžin Galaktik je sve bliže lansiranju putnika u svemir, jer je prošle nedjelje svoj suborbitalni avion SpaceShipTwo preselio u svoje komercijalno sjedište u Novom Meksiku.

Investitori su očigledno uzbuđeni zbog potencijala Virdžin Galaktika iako je trenutno neprofitabilna i očekuje se da će nastaviti da gubi novac ove i sljedeće godine.

Dionice Virdžin Galaktika su skočile skoro 200 odsto otkako je kompanija izašla na berzu prošlog oktobra.

Ukoliko dionice Virdžin Galaktika i dalje nastave da rastu, Džef Bezos i Elon Mask moraju razmotriti mogućnost da Blue Origin i SpaceX izađu na berzu.

Šefovi dve kompanije su već u milijardama vrijednoj trci za svemir sa Ričardom Brensonom, a prava trka bi se vidjela kada bi sve konkurentne kompanije bile na berzi.

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *