Online banka N26 se zbog Brexita potpuno povlači iz Britanije

Izlazak Britanije iz Evropske unije ima ozbiljne posljedice za poslovanje njemačke internetske banke N26. Zbog nedostajuće licence, berlinski startup u potpunosti se povlači iz kraljevstva.

Računi tamošnjih korisnika ističu 15. aprila, najavila je berlinska kompanija. N26 ima evropsku licencu za bankarstvo koja se nakon Brexita u Velikoj Britaniji više neće primjenjivati na osnovu Sporazuma o povlačenju.

N26 tvrdi da u Velikoj Britaniji ima “nekoliko stotina hiljada” kupaca, a prema pisanju BBC-a, oko 200.000. Prošle je godine kompanija saopštila kako dobija oko 1.000 britanskih kupaca dnevno.

N26 se sada fokusira na rast u još 24 evropske zemlje i SAD-u, kao i na pripremi za ulazak na nova tržišta, saopštila je kompanija.

U narednim sedmicama kupci iz Velike Britanije biće zamoljeni da prebace sredstva na druge račune. Većina zaposlenih u Velikoj Britaniji trebala bi se prebaciti na nove pozicije u kompaniji.

Prema vlastitim izjavama, N26 ima više od pet miliona kupaca u više od dvadeset zemalja. U SAD-u – gdje startup posluje od sepembra 2019. – u saradnji s Axos bankom poslednjih nekoliko mjeseci osvojili su više od 250.000 klijenata.

Kompanija je posljednji put procijenjena na 3,5 milijardi dolara i smatra se najvrijednijim njemačkim startupom.

Izvor: Indikator.ba

Check Also

Kako se Evropa suočava s globalnom krizom hrane?

Stalan nadzor, ublažavanje propisa i nastavak uvoza žitarica – neke su od mjera kojima EU …

Leave a Reply

Your email address will not be published.