Djeca u posjeti Telekomu od robota Pepper učila o robotici i inženjerstvu

Crnogorski Telekom ovih dana ima neobičnog gosta – u pitanju je Pepper, koja je boravak u Crnoj Gori provela u druženju sa djecom prenoseći im poruke o mogućnostima koje nam pružaju nove tehnologije.

Riječ je o ženskom robotu koji pripada naprednijoj generaciji humanoidnih robota, i ima mogućnost da govori, gestikulira i pokreće ruke i tijelo. Pepper je opremljena brojnim senzorima, mikrofonima, zvučnicima i kamerama, zahvaljujući kojima je sposobna da prepoznaje lica i osnovne ljudske emocije, kao i da uspostavi interakciju sa ljudima kroz razgovor i dodir preko tablet računara.

“Pepper je za oko 60 osnovaca iz škola „Savo Pejanović“ i „Maksim Gorki“, koji su posjetom i predavanjem u Telekomu obilježili Dan bezbjednog interneta, održala kratku prezentaciju o značaju STEM oblasti u obrazovanju (nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika). Posebno oduševljenje djece izazvala je kada je sa njima igrala igru memorije, plesala i pravila selfije”, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

Cilj posjete Pepper Crnogorskom Telekomu i njenog druženja sa osnovcima jeste promocija STEM zanimanja i saradnje sa obrazovnim institucijama, kako bi se djeca i javnost zajedno upoznali sa novijim trendovima u oblastima robotike i programiranja, i mogućnostima za obrazovanje i rad u ovim oblastima.

“Da je Telekom već dugo na dobrom putu u promociji STEM obrazovanja dovoljno govori činjenica da su, nakon druženja sa Pepper, djeca su na pitanje čime žele da se bave kada porastu uglas odgovorila – robotikom!”, zaključuju iz Telekoma.

Pepper je u posjetu Crnogorskom Telekomu došla iz Hrvatskog Telekoma.

Check Also

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.