LinkedIn ima novog direktora

Kompanija LinkedIn, koju je Microsoft kupio 2016. godina za 26 milijardi dolara, objavila je da je došlo do promjene na mjestu izvršnog direktora. Dosadašnji direktor, Jeff Weiner, napuštio je mjesto CEO-a.

Na poziciji izvršnog direktora ovog profesionalnog servisa za umrežavanje Jeff je bio više od 10 godina, i to jako uspješno. Kompanija je u objavi na LinkedInu napisala da će novi izvršni direktor biti viši potpredsedjnik proizvoda Ryan Roslansky, i da će na poziciju CEO-a stupiti 1. juna 2020. godine. Biće zadužen za globalnu strategiju i izvještavaće direktno izvršnog direktora Microsofta, Satya Nadellu.

Takođe je napomenuto da će “ove promjene omogućiti LinkedInu da nastavi da se fokusira na realizaciju vizije i misije povezivanja svjetskih profesionalaca, kako bi ih učinili produktivnijim i uspješnijim.” Iz ovoga se može zaključiti da je Jeff radio odličan posao, i da će obaveza novog direktora biti da nastavi gdje je njegov prethodnik stao.

Jeff Weiner ostaje u LinkedInu, kao izvršni predsjedavajući, i imaće ulogu da sa svojim timom stvori “dobru ekonomsku priliku za svakog člana globalne radne snage.” Nadgledaće rad skoro 16000 zaposlenih i pratiće korišćenje ove mreže koja broji preko 675 miliona članova. U izvještajima se takođe pominje da je LinkedIn samo u prošloj godini zaradio 7,5 milijardi dolara.

Povodom odlaska sa mjesta CEO-a, Weiner je dao intervju za magazin Wired, i rekao da odlazi s ovog položaja jer osjeća da je “pravo vrijeme“. “Oduvijek sam mislio da ću biti na ovom mjestu onoliko dugo koliko sam srećan. Shvatio sam koliko volim mjesto, a naša vizija je postala neraskidivo povezana sa mojim sopstvenim osjećajem svrhe.” Iz ovoga se može zaključiti da će on još dugo biti dio LinkedIn-a.

Izvor: PCpress

Check Also

Turska lira u slobodnom padu

Turska se suočava sa novm valutnom krizom, pogoršavajući probleme zemlje na Bosforu koja se već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *