Škoda planira čak trideset novih modela u naredne dvije godine

Bernhard Maier, glavni direktor Škode, izjavio je ove nedjelje za portal Auto Express kako njihova kompanija ima vrlo velike planove za blisku budućnost.

Škoda, dio koncerna Volkswagen, takođe kreće se velikom ofenzivom kad je riječ o elektrifikaciji, ali i o predstavljanju novih modela automobila. Maier je tako najavio da će od sada pa do 2022. godine Škoda predstaviti čak 30 novih modela vozila, piše Autonet.

Dio njih biće derivati postojećih modela, dok će ostatak biti potpuno novi modeli. Trećina svih automobila koje planiraju uvesti u ponudu u naredne dvije godine, njih deset, imat će djelimično ili potpuno elektrificiran pogon, najavio je. No, i nakon toga, od 2022. godine na dalje, Škoda ne planira da stane, već i dalje povećavati broj dostupnih modela i proizvodne količine.

Jedan od prvih modela koje možemo očekivati u proizvodnji je komercijalna verzija Škodinog koncepta Vision IN. Riječ je o SUV-u zasnovanom na platformi MQB, a koji će biti primarno namijenjen kupcima u Indiji i Meksiku, dok ga u Evropi nečemo vidjeti, prenisi SEEbiz.

Osim njega, uskoro bi se mogla pojaviti i Škoda Octavia vRS u plug-in hibridnoj verziji, te dva nova modela zasnovana na modularnoj platformi koncerna Volkswagen za električna vozila, MEB. Kroz dvije godine moglo bi se očekivati i osvježenje poznatih linija Fabije i Superba.

Check Also

Kreće projekat “Crna Gora radi”, za preporod državnih preduzeća

Projekat „Montenegro Works“ (MW) potreban je Crnoj Gori da bi se uspostavio efikasan mehanizam finansijskog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *