Holanđani posadili 40 000 stabala trošeći novac sa platnih kartica

Korisnici holandske digitalne banke Bunq potrošili su na svojim zelenim karticama dovoljno novca za sadnju 40.000 stabala u posljednjih osam sedmica.

Bunq je u novembru lansirao svoju Metal Green Card, dizajniranu kako bi pomogao korisnicima da nadoknade svoj ugljenčni otisak dok troše.

Za svakih 100 dolara koje korisnik potroši, Bunq sadi stablo na njihova imena u saradnji sa projektom pošumljavanja Eden, prenosi Indikator.ba

U prvih osam sedmica korisnici Bunq Green Card potrošili su dovoljno za sadnju 40.000 stabala, kompenzujući 12.3 miliona kg ugljenika, što je ekvivalent 13.000 letova iz Pariza u Njujork.

Zelena karta ima godišnju naknadu za korišćenje od 99 USD, ali Bunq želi da ponudi veću vrijednost za to uz produžene garancije i povećanu zaštitu plaćanja za sve obavljene kupovine.

Napori na pošumljavanju usmjereni su na afričku ostrvsku državu Madagaskar zahvaljujući domaćem drveću mangrove koje apsorbuje ugljenik dvostruko brže od tropskih šuma.

Napori na pošumljavanju takođe su usmjereni na pružanje radnih mjesta i sigurnost mještanima. Madagaskar je jedna od najsiromašnijih zemalja na svijetu s preko 75% stanovnika koji žive s manje od 1,90 dolara dnevno, a samo 13% ima pristup električnoj energiji, prema Svjetskoj banci.

Check Also

T Phone od danas u prodaji: Veliki ekran, jaka baterija, 5G za svačiji džep

Crnogorski Telekom je danas u svom multimedijalnom T-Centru u Podgorici predstavio novu seriju pametnih telefona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.