Stečjani upravnici moraće da imaju licence i provjere znanja

1 komentar

Vlada Crne Gore je sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju, saopšteno je iz Vlade.

Začajne novine ovog zakonskog rješenja se, kako navode, tiču uvođenja stručnog ispita, licence i ispita provjere znanja za stečajne upravnike, koji imaju za cilj pružanje dodatnih garancija da će oni obavljati svoje dužnosti stručno i profesionalno. – Dodatno, uvedena je i lista stečajnih upravnika i preciziran kriterijum za njihovo imenovanje, koji je nedostajao u važećem Zakonu – naveli su iz Vlade.

Utvrđen je, dodaje se u saopštenju, Predlog zakona o potvrđivanju Protokola I Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske i Protokola III o trgovini uslugama Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske.

– U diskusiji je naglašeno da će primjena ovog propisa omogućiti plasman na tržište Republike Turske određenih poljoprivrednih proizvoda koji do sada nijesu imali mogućnost izvoza usljed visokih carinskih dažbina. Sa druge strane, liberalizacija crnogorskog tržišta za određene turske proizvode uticaće na manje cijene tih proizvoda na crnogorskom tržištu. Takođe, ocijenjeno je da će ovakav tretman i uzajamna liberalizacija dodatno uticati na dolazak stranih investitora u Crnu Goru u poljoprivrednom i uslužnom sektoru – navodi se u saopštenju.

Vlada je, navodi se, donijela Uredbu o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2020. godinu – AGROBUDŽET, kojim se utvrđuju uslovi, način i dinamika sprovođenja mjera agrarne politike za tržišno-cjenovnu politiku, politiku ruralnog razvoja, poslove od javnog interesa, socijalne transfere pojedincima, bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i mjere u oblasti ribarstva.

Vlada je dala saglasnost za Preusmjerenje sredstava sa Tekuće budžetske rezerve na potrošačku jedinicu Ministarstvo sporta i mladih u iznosu od 300.000 eura za finansiranje, odnosno sufinansiranje izgradnje odnosno obnove sportskih objekata. Ministarstvo je prepoznalo da će se ovim projektima dodatno unaprijediti sportska infrastruktura i da će izgrađeni odnosno obnovljeni sportski objekti biti u funkciji što kvalitetnijeg razvoja rekreativnog, vrhunskog i školskog sporta.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • A jel i ovdje kao i kod vijesti guverner vrištao da mu se ne pominje šef kabineta? Zašto urednici udarnih medija ne pređu da rade u CB CG kad hoće da štite guvernera od njegovog sada već i slijepima vidljivog uništavanja CG ekonomije? I čemu služi corporate medija, ako ne tržištu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *