Gradi se zgrada za zaposlene u Glavnom gradu, kvadrat stana 599 eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Izgradnja objekta za zaposlene u deset privrednih društava Glavnog grada počeće ovih dana na platou nekadašnje kamionske pijace na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića.

Pripremni radovi su već počeli, a objekat će se gra diti u blizini zgrade za radnike Čistoće. Stanovi u ovoj zgradi namijenjeni su za zaposlene u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice, Agencija za stanovanje, Putevima, Komu na lnim us lugama, Zelenilu, Deponiji, Parking servisu, Pogrebnim uslugama, Sportskim objektima i Tržnicama i pijacama.

Zgrada će imati dvije garsonjere, 47 jednosobnih i 42 dvosobna stana za koje će kvadrat zaposleni plaćati 599 eura.

Kako je kazao Vladimir Tomović, direktor Agecnije za stanovanje objekat se sastoji od ukupno 91 stambene jedinice.

Najviše stanova dobiće Deponija i to 14, jedan manje pripašće Tržnicama i pijacama, dok će u 11 stanova useliti radnici Parking servisa. Devet stanova dobiće Zelenilo, a no osam Agencija za stanovanje, Komunalne usluge, Sportski objekti i Putevi, dok je sedam stambenih jedinica namijenjeno Pogrebnim uslugama, a pet Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice.

“Stanovi su između preduzeća podijeljeni proporcionalno broju zaposlenih. Objekat je spratnosti P+6. Bruto površina objekta iznosi 6.750 kvadrata, a neto površina 5.731 kvadrata. Korisna površina stanova iznosi 4.991 kvadrata. Rok za izgradnju objekta je 16 mjeseci”, kazao je Tomović.

Ugovor sa izvođačem radova firmom Roming Montenegro potpisan je u aprilu prošle godine.

“Prethodni period od dana potpisivanja ugovora iskorišćen je za izradu glavnog projekta i njegovu reviziju. Nakon toga raspisan je javni poziv za izbor nadzornog organa, koji je izabran čime su se stekli uslovi da se ubrzo krene sa gradnjom objekta”, rekao je Tomović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *