Glavni grad platio 152.000 eura za dio imovine “Radoje Dakića”

Dodajte komentar

Privredni sud je rješenjem utvrdio da je Glavni grad za 151.900 eura kupio 1.267 kvadrata kolsko-pješačke površine imovine bivše fabrike “Radoja Dakića” u stečaju.

Prodaja je realizovana neposrednom pogodbom stečajnog upravnika Mladena Markovića i Direkcije za imovinu Glavnog grada, a rješenjem suda je naloženo Upravi za nekretnine da izbriše sve terete i ograničenja na nepokretnostima koje su bile predmet prodaje.

Prema navodima Markovića, izabran je ovakav način prodaje, jer se na prethodne javne pozive za ovaj dio imovine niko nije javljao. Ovaj iznos dodaje se na 14 miliona eura prihodovanih od ranijih prodaja kroz osam javnih oglasa.

Ovo je drugi put da je Glavni grad kupio imovinu “Dakića”, nakon što je prošle godine platio 430.100 eura. Osim njih, imovinu je do sada kupila državna Uprava za imovinu za 3,29 miliona eura, kompanije Voli za 5,65 miliona eura, Kips za 4 miliona eura, “Čelebić” za 396.000 i Zetagradnja za 20.000 eura, kao i fizičko lice Miloš Gledović za 211.600 za imovinu u Beogradu.

Raspodjelu ovog novca i dalje koči to što o prigovorima advokata još nije odlučeno. Više advokata je urgiralo na Privredni sud da što prije odluči o njihovim prigovorima, koji se uglavnom odnose na odluku Markovića da za pet odluka o namirenju sebi rezerviše nagradu od 73.300 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *