VW prodao preko 100.000 primjeraka e-Golfa

Dodajte komentar

Njemački auto-gigant prodao je četvrt miliona elektrifikovanih vozila, a po popularnosti prednjači električna verzija Golfa 7.

Volkswagen je u odnosu na neke druge velike auto-kompanije kasnije počeo sa serijskom proizvodnjom automobila sa hibridnim i električnim pogonom, ali u poslednje vrijeme polako hvata priključak zahvaljujući sve većem broju hibirda a odnedavno i čisto električnih modela.

Sedam godina nakon lansiranja prvog elektrifikovanog serijskog vozila iz Volfsburga, kompanija je obilježila 250.000. prodati automobil koji u pogonskom sistemu ima elektromotor. Jubilarni primerak je beli e-Golf, koji je ujedno i najprodavanije elektrifikovano vozilo u aktuelnoj ponudi Volkswagena.

Kako kažu u njemačkom proizvođaču, do sada je kupcima isporučeno 104.000 ovih čisto električnih automobila, pa je e-Golf pokazao da je dostojan svog “rođaka” sa konvencionalnim pogonom koji je višedecenijski bestseler u Evropi.

Drugi najtraženiji elektrifikovani Volkswagen je hibirdni Golf GTE sa 51.000 prodatih primjeraka, treći je još jedan hibridni automobil – Passat Variant GTE, koji je stigao na adrese 42.000 kupaca, dok četvrtu poziciju zauzima potpuno električni model VW e-Up! sa 21.000 prodatih jedinica.

Inače, Volkswagen je u 2019. zabilježio rast prodaje elektrifikovanih vozila s obzirom da je širom svijeta isporučeno preko 70.000 ovih automobila, dok je godinu dana ranije prodato 50.000 primjeraka. Glavna tržišta za ove automobile bila su Kina, Norveška, Njemačka, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Volkswagen očekuje da će se prodaja elektrifikovanih vozila (hibridbnih i EV) u 2020. značajno povećati, jer u prodajne salone stiže novi model na struju VW ID.3 koga već nazivaju električnom alternativom klasičnom Golfu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *