Generali postala druga najveća osiguravajuća kuća u Sloveniji

Adriatic Slovenica postala je sa novom godinom dio Generali grupacije spajanjem sa Generali Zavarovalnicom. Spojeni osiguratelj zove se Generali, a društvo Adriatic Slovenica izbrisano je.

– Osiguravajuće društvo Generali postaje jedan od najvećih igrača na slovenačkom tržištu osiguranja i uspostavlja čvrste temelje za daljnje jačanje svoje tržišne pozicije. Kao najveće međunarodno osiguravajuće društvo u Sloveniji kombinujemo više od 660.000 osiguranika s više od milion polisa osiguranja”, rekla je predsjednica Uprave Vanja Horvat.

U 2018. godini Generali osiguranje i Adriatic Slovenica zajedno su imali 407,2 miliona eura obračunanih bruto premija.

“S finansijski jakim i međunarodno priznatim vlasnikom Generali CEE Holdinga dodatno ćemo ojačati našu prisutnost u Sloveniji – kroz sveobuhvatni asortiman osiguranja, asistensijskih usluga, jake prodajne mreže i nagodbe o kvalitetnim zahtjevima”, dodala je Horvatova.

Adriatic Slovenicu lani je od KD Grupe kupio Generali CEE, koji je dio italijanske Generali Group. Otkupna cijena za stopostotni udio iznosila je 245 miliona eura, a sticanjem Adriatica Slovenica i KD Sklada (sada Generali Investments) Generali je postao drugo najveće osiguravajuće društvo u zemlji.

Najveći osiguravač je Zavarovalnica Triglav.

Check Also

Dizel od utorka jeftiniji tri centa?

Po trenutnim projekcijama na berzi, kako saznaje Televizija Vijesti iz naftnih kompanija, dizel bi od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.