Maduro obećao Božićni bonus: Po pola petro novčića za sve Venecuelance

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je najavio da će ove nedjelje Vlada uplatiti po pola petro novčića za venecuelanske penzionere i javne radnike kao božićni bonus.

Sa ukupno 4.500.000 penzionera i 3.500.000 javnih radnika, Maduro je u govoru 15. decembra rekao da očekuje da će ove nedjelje isporučiti po pola petroa za više od 8 miliona Venecuelanaca. Ovo sledi na osnovu napomena koje je Maduro dao sredinom novembra.

Uz fiksnu vrijednost od 60 dolara koju je utvrdila venecuelanska vlada, prosečni petro bonus koji će dobiti svaki Venecuelac biće ekvivalentan vrednosti od 30 dolara. Procjenjuje se da će Vlada dati oko 240 miliona dolara, prema procjeni koja je data za državnu kriptovalutu.

Maduro je odredio da će ove nedjelje započeti “novu fazu ekonomske i socijalne zaštite” unutar venecuelanske ekonomije, pomenuvši isplatu polovine petroa Venecuelancima.

Predsjednik je na direktan način izrazio da “Petro se gradi (…) skoro dvije godine” i dodao da je “prvo što je učinio sa petro-om bilo da mu stavi 5 milijardi barela nafte kao podršku”, zaključujući da već proizvode te barele nafte da bi ih imali “samo za petro”. Međutim, kasnije je takođe spomenuo da već imaju „30 miliona barela nafte“ koji su duo „direktnog fizičkog materijalnog bogatstva koje održava petro za onoga ko to želi da zahtjeva“.

Maduro je takođe precizirao da je već potpisao sporazume sa “50.000 trgovaca u zemlji” da petro prihvate kao oblik plaćanja u njihovim ustanovama.

S obzirom na istoriju venecuelanske Vlade da nije ispunila obećanja vezana za petro, ​​Cointelegraph savjetuje čitaoce da vijestima o ovoj temi pristupe sa rezervom.

Check Also

Osiguravajuća društva fakturisala bruto premiju u iznosu od 9,2 miliona eura

Na osnovu preliminarnih podataka dostavljenih Agenciji za nadzor osiguranja od strane društava za osiguranje, društva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *