Sve spremno za gradnju ski-centra “Kolašin 1600”

Vlada i konzorcijum „Kolašin 1600“ ispunili su sve uslove za stupanje na snagu ugovora o izgradnju ski-centra u opštini Kolašin, čime su se stekli uslovi da se potpiše posebni protokol kojim se potvrđuje primopredaja lokacije na kojoj će se graditi ski-centar. To je konstatovano juče na sjednici Vlade. Ski-centar “Kolašin 1600” gradi istoimeni konzorcijum koji čine „Gener 2“ Shpk iz Albanije i „Ski resort Kolašin – 1600“ iz Kolašina. Investiciona obaveza zakupca je da, u roku od četiri godine od dana početka radova investira iznos od 12,8 miliona eura. Period trajanja zakupa je 90 godina.

Vlada je utvrdila Energetski bilans Crne Gore za 2020. godinu prema kome je ukupna proizvodnja električne energije planirana na 3.454,00GWh, što je manje od procjene ostvarenja u 2019. godini za 1,5 odsto.

Savo Parača je imenovan za direktora Uprave za saobraćaj, a Biljana Peranović za vršioca dužnosti pomoćnika ministra finansija za poreski i carinski sistem.

Check Also

Vukotić neće više biti predsjednik Odbora direktora “Plantaža”

Dugogodišnji predsjednik Odbora direktora kompanije “13. jul Plantaže”, Veselin Vukotić neće više obavljati tu funkciju. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *