Pireus banka traži prodaju Jadranskog sajma?

Londonska filijala grčke Pireus banke obavijestila je kompanije “Jadranski sajam”, “Expo invest” i “Expo Budva”, koje kontroliše biznismen koga potražuje Crna Gora Duško Knežević, da je istekao rok da izmire kredit od osam miliona eura koji je uzet prije gotovo 13 godina, i zatražila da se izvrši namirenje.

To piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

Banka je 2. decembra u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine upisala obavještenje o početku namirenja duga na sajamski kompleks u Budvi,pet sajamskih hala i više od deset hiljada kvadrata zemlje ispred Slovenske plaže.

“Upis obavještenje o dospjelosti i početku namirenja potraživanja po ugovoru o hipoteci od 19. januara 2007, ovjerenog u podgoričkom Osnovnom sudu, kao i Aneksom I od 23. marata 2009, ovjerenog u podgoričkom Osnovnom sudu,Aneksom II od 29. avgusta 2011. i Aneksom II od 13. avgusta 2014”, piše u listu nepokretnosti.

Uvidom u katastarsku evidenciju, banka je upisivala hipoteke, a ugovor iz januara 2007. odnosi se na kredit od osam miliona eura.

Kako piše u Zakonu o hipoteci povjerilac,u ovom slučaju banka, je dužan da obavijesti u pisanoj formi dužnika da je istekao rok za izvršenje obaveze i da, ukoliko se obaveza ne izvrši u roku od 15 dana od dana upisa obavještenja, ima namjeru da pokrene postupak namirenja u skladu sa ugovorom i zakonom. Zakon propisuje da se obavještenje o početku namirenja mora upisati kod organa kod koga je hipoteka upisana, a u ovom slučaju je to Uprava za nekretnine.

(Opširnije u Vijestima)

Check Also

Rudović: Uvećanje dnevnice do 80 odsto za rad nedjeljom za zaposlene u medijima bi se kosilo sa važećim zakonom

Direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Neđeljko Rudović saopštio je da bi se uvećanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.